måndag 19 januari 2009

Tulpaner, tulpaner....

i mängder, skulle kunna ha dom i alla rum i huset, älskar dom!!!
Nu tänkte jag ta lite hjälp utav er...... Vårt köksmöblemang är just nu i furu, helt obehandlat och jag har velat lägga penseln på många gånger..., MEN så har jag en kär och envis sambo som kommer med alla konstiga förklaringar på hur tokigt det skulle vara att måla om det.
Så som..., skiten syns tydligare ( hmm, då kanske han oxå skulle se den och kanske ta ett städtag då och då..), knappar ifrån jeans, livremmar kommer att repa bort färgen på stolarna och bla bla bla!!!!!
Nä, måste komma på något bra argument till varför det är sååå viktigt att vi målar om det , har ni någon god ide?

Förstår ni nu när ni ser det..., det bryter liksom av på ett stickigt sett, ögat bara focuserar på bordet..., usch det stör mig, måste verkligen ta tag i detta problem....

Även på mitt lilla söta sängbord har jag tulpaner och i fotoramen är det min kära mormor och morfar när dom var unga och var på maskerad, dom var så stiliga..., saknar dom båda!
Fotogenlampor är min stora passion, har blivit en del genom åren.
Nu kommer vi till nästa "problem" när det gäller inredningen.....

Sovrummet är för mörkt, även om vi nyligen målat om till en ljusare färg så får jag liksom inte till det riktigt.
Nu har jag beställt en vit sängkappa ifrån Ellos ( 299:- bara, billigt) och ett nytt överkast ifrån Ib Laursen som snart kommer till butiken och det är förståss oxå vitt fast med en brytning med bruna sömmar, super nice!!!
Detta är ju bara små problem och projekt att ta tag i, värre när vi börjar tänka utomhus och huset är bara målat..., till hälften!
Vi har alltså fyra färger på huset just och ni förstår varför jag alltid trär mössan över ögonen från uppfarten till farstun när jag kommit hem....
Tack för era underbara kommentarer ni lämnar, det är lika spännande varje gång jag läser dem och det förgyller min dag oerhört!
Sov gott allesammen
Kram
Marianne
Förresten..., Janne (min sambo) är en jäkel på att städa, bäst att jag får med detta eftersom han smygläser bloggen ibland!




6 kommentarer:

  1. Hei Marianne! Ett bra argument enligt meg og som funker på min make er å si att furu= norske hyttemöbler (möbler i en stuga) Av en eller annen grunn er dette forferdelig avskräckende för min mann i alle fall. Kanske alle norsk hytter er fule i hans ögon?
    Ett vitt bord hadde blir fantastisk fint i ditt kök:) Nå vet jeg ikke om du er like galen i vitt som meg, men jeg röster for vitt.
    Kram Hilde

    SvaraRadera
  2. Röstar med för vitt bord. Du kör ju Shabby Chic-stilen, då ska det vara vitt!

    Tror ditt sovrum blir mycket ljusare mha de förändringar du själv föreslog, en mörk gardin släpper inte in ljuset utan hindrar det istället vilket ger ett mörkare rum (såklart). Har man ett mörkt överkast i ett litet rum tar det över, det är det första (och enda) man ser. Ska själv ha vitt överkast dock bruna väggar, inte ljust och luftigt här inte!

    Väntar på bild på uppdaterat sovrum!

    SvaraRadera
  3. Hej, det skulle bli supersnyggt med vitt! Säg till sambon att det är mer hygieniskt med en ny, slät och vit yta, det fastnar så mycket bakterier i repor och hack ;)kram, Eva.

    SvaraRadera
  4. Hejsan!!
    Kul att hitta din blogg...min svägerska var hos dig och fick din bloggadress!
    Själv har jag inte lyckats ta mig till din fina butik ännu....tiden har inte räckt till...men det kommer!
    Visste faktiskt inte om butiken förrän nu i höst då jag fick ett så fint blockljus med en madonnamedaljong på av en väninna som brukar handla hos dig.
    Själv bor jag väl sisådär 4 mil ifrån dig kan tänka...så jag dyker väl upp nån gång!
    Jag har själv haft en liten butik...har dock ingen lokal just nu då vi flyttat, men har firman igång så smått och målar bla rullgardiner och skyltar...
    ha det gôtt!
    kram

    SvaraRadera
  5. Jojomen du...det var nog de två Bengtsforsborna som var hos dig!
    Lycka till med strykningen...ett fasligt arbete med en sängkappa , knappt så man klarar att hänga upp dem när man tvättat , hihi...och stryka dem sen, fy!
    Vi hörs!
    kram

    SvaraRadera
  6. Snälla Eva.., vad gör jag för fel???
    Kopiera det jag försökte skicka som en kommentar till dig men det gick INTE så jag lägger det här och hoppas att du läser det!!!

    Oj oj oj..., det kommer att fungera, bara känner det på mig!!!
    Vilket tips du gav mig Eva, det bästa hitills och jag tror bannimej att han kommer att "köpa" det.., jippi!
    TACK, snart kommer du att få se ett nymålat, VITT köksmöblemang..., bara tiden som fattas just nu.
    När det gäller mini kannorna ifrån Tupperware så var dom inte till salu att tag utan dom bara gavs bort som värdinnegåvor..., bara något jag minns eller hört.
    Vi hoppas att du får tag på en i alla fall Eva, håller tummarna, för det är den bästa "picnickanna" jag själv äger.
    Ha nu en underbar fortsatt kväll..
    Kram

    SvaraRadera