fredag 19 februari 2010

Tänka mer....

på vad man stoppar i sig nu när inte solen ger oss näring!

God morgon alla vänner!
Imorse kom jag på att jag skall bli mer hälsosam av mig.., japp, det är minsann så sant som det är sagt:)
Det är synd och säga att jag är snäll mot min kropp då jag varken motionerar eller äter speciellt fettsnålt.
Älskar feta goda såser gjort på grädde och eftersom jag bakar ständigt och jämt så slinker där ner en och annan godsak i magen!

MEN..., nu får det bli ändring på detta!
Jag har absolut inte som mål att bli någon atlet som springer varken på gymmet eller går på Friskis & Svettis för det är verkligen inte jag, nä, lite ändringar på matintaget skall förhoppningsvis räcka för att jag skall känna mig mer hälsosam och snäll mot min kropp.

Igår var jag iväg och shoppa loss på allt som det stod nyttigt på.., äpple, apelsiner, bananer och massvis med grönsaker.

Är det bara jag som känner att både mitt hår och naglarna är torra som fnöske och man kan ju faktiskt tydligt känna att kroppen skriker efter något???
Solen tar hand om oss på sommarhalvåret men på vinterhalvåret får vi nog ta hand om oss själv, eller vad tror ni?

Lilltjejen sa imorse...
:Kolla Marianne.., äpplena har trillar ur skålen, skall du inte fota det????
Herregud, vad är det tecken på?
Kan det vara att ungarna har blivit smittade av mig och själv ser när det är något speciellt som skall förevigas med kameran.., ja, jag skrattade högt när hon sa det för det var ju faktiskt min första tanke oxå när jag såg dom nerfallna äpplena.., ser ju välexponerat ut:)

Vitlök.., bra mot förkylningar som ni säkert redan vet men det håller vampyrerna borta oxå.., och det kan ju vara rätt skönt att slippa ha dom som sällskap här hemma:)))

Tomater, inte bara vackra i färgen utan väldigt nyttiga att få i sig!

Apelsiner pressas det i mängder här hemma, tjejerna älskar nypressad apelsin och så länge det finns något nyttigt som dom gärna hinkar i sig så är det bara att ladda hem massor utav dom!

Här bjuder jag er på en energikick i form av en härlig och nyttig fruktdrink.
Gör den mina vänner, den är så enkel att svänga ihop och viss känner man sig nyttig efter ett glas:)
Apelsin & Banandrink
75 gram banan
2 dl mellanmjölk
3 msk nypressad apelsinjuice
Gör så här:
Mosa bananen något och kör den tillsammans
med mjölk och juice i en mixer.
Häll upp i ett vackert glas.
Klar att servera:)
Tack för alla härliga tips om mina "tidningsbekymmer", ni är så góa som engagerar er så i och hjälpa mig, NI ÄR BÄST!!!
Nu skall jag besöka er alla under dagen, har varit dålig på det i veckan men jag skyller på bloggloppisen som tagit mycket av min tid, hoppas ni inte är arga så det ryker ur öronen på er:(((
Givetvis har jag läst era kommentarer grundligt och tagit allt till mig:)
Tycker om er..., alla där ute!
Kram





21 kommentarer:

  1. Vilken vitaminkick du bjuder på. Känner mig piggare bara av att titta lite på dessa färggranna bilder.
    Heter det inte "Äpplet faller inte långt från trädet", tyckte det stämde. Din dotter verkar ju ha "ärvt" din blick för effektfulla bilder:)
    Ha en härlig och mysig helg.
    //Camilla

    SvaraRadera
  2. Så glad jag blir av dina underbara bilder! Jag ska ta och prova ditt recept på drinken, den kanske hjälper mot magsj också. Visst smittar den där bloggsjukan som gör att ens omgivning också ser bloggbilder överallt :-) Ha en underbar helg, kram Eva.

    SvaraRadera
  3. Oj då ! Vilka vitaminbomber du bjuder på !! Ja , den tanken har jag så ofta ! Nu ska jag bli lite nyttigare ! Skall gå och skala mig en apelsin ! Önskar dig en trevlig helgen , du Skånetös ! Kramar Susanne / den gamla skolan ♥

    SvaraRadera
  4. hej!
    va roligt att din man gillar mitt skafferi. Det ska jag berätta för min man..

    Håller med det tidigare tjejerna som kommentera. Oj vilken vitaminkick!!

    lycka till med skafferi planerna..
    kram Anna mylovelythings

    SvaraRadera
  5. Oj du har så rätt!Och det syns verkligen på hela kroppen att den inte får det den ska!!Jag tror jag ska göra som dig,för jag är precis på väg till affären.....så det blir frukt i kväll istället för en massa smågodis!!!
    Ha en hälsosam helg!!!
    Kramar i massor/Anne-Lie

    SvaraRadera
  6. Ja man formar sina barn ;-)
    Snygg bild blev det ju med :-)

    H adet nu så bra i din nya värld med massor av nyttigheter :-)

    Kram Mia

    SvaraRadera
  7. Härligt inlägg om hälsa!

    Jag känner igen mig! Jag har blivit lite medveten sedan jul och nyår. Promenaderna med vovven gör jag mycket längre och jag unnar mig vardagslyxen med färskpressat istället för köpejuice. Smaken är fantastiskt och det känns ju så mycket bättre för kroppen!

    Trevlig helg!
    Ps. bilderna är fantastiska, härligt att barnen är inspirerade av din kreativitet!

    SvaraRadera
  8. Hej vännen och så mycket nyttigheter du visar! Jättefina äpplebilder! Ha det så jättebra och visst känns det att man börjar längta efter sol och värme!!!Trevlig helg! Kram Maria

    SvaraRadera
  9. Tycker om dig också :)
    Du är en rolig och pooossssitiv person och det är alltid kul och se vad du har för upptåg för dig =D

    Jo, du nu är det nog dags att bli lite mer nyttig ... om det inte var såååå gott med nybakat och sånt :)

    Ha en fin helg !
    Kram Sussi O

    SvaraRadera
  10. Ja de´var mycket gott i rätt förpackning. Suget stiger. Tack för allt dé goa
    Kram Ninne

    SvaraRadera
  11. Hej Vännen!!
    Idag får man en riktig vitaminkick hos dig!!
    Visst blir barnen påverkade, häromdagen fick Filip stå och rikta en golvlampa medan jag fotade....han suckade litegrannn. Men hjälpte snällt till;o)
    Ha det bäst!!

    Kram Kram Malin

    SvaraRadera
  12. Hej hopp Marianne,
    Käre vän...vad underbart!! Det är jag gärna, fniss :) Du ska bara veta hur stolt jag är över migsjälv. Lärt mig länka och kopiera bilder av t.ex en tävling på en annan blogg, kopierat länkar och allt vad nu gjort??!! Vad alla är snälla :) Tänkte länka till dig när jag tagit bilder, på nåt vis, av det jag handlat av dig. Jag e så spänt att få hem alla fina saker. Toppen att du köpt hem så mycket gott. Jag satte igån jag me i jakten på att bli av med allt extra. Ingen gluten, socker osv. Och ett gott tips som fräschar upp vilken måltid som helst är bönor. De är så enkla att bara lägga i blöt under natten och låta puttra på låg värme. Lite olivolja, kryddor så har man ett härligt alternativ till ex ris till fisken :) Sen använder jag Locobase från Apoteket på vintern för den torra huden. Den e super fet men man vänjer sig fort och gör susen. Ha det toppen tjejen. Kram, Nina

    SvaraRadera
  13. Nog skulle man behöva lite injektioner nu, denna vecka har jag alltid varit i Spanien i 10 års tid men nu hinns det inte med..denna sol har då varit min överlevnad till mars..vet inte vad jag ska pigga upp mig med..loppis kanske..vad less jag blir att du inte kommer, det hade jag verkligen sett fram emot, ha en skön helg, kram

    SvaraRadera
  14. Hej min vän! Hoppas att du haft en bra dag trots snöstorm o blåst....Här har det snöat hela dagen och man vet snart inte var man ska göra utav all snö! Visst behöver man vitaminer så man piggnar till och det där med hår o naglar känner jag igen....Dina bilder är såå fina man kan tro att du gör reklam för ett hälsohem! Fniss! Önskar dig en riktigt trevlig o skön helg! Många fredagskramar till dig från mig./ Therese

    SvaraRadera
  15. hei.
    åå det er så sant det du sier i dag,vi må spise masse sundt nå når det er vinter,
    herlige bilder du viser oss,en liten interiør spire i familien har du å..koselig det
    klem fra sylvia

    SvaraRadera
  16. Kålpudding är underbart gott... och jag lovar och svär över denna snö att jag kommer helt klart på någon av dina loppisar till sommaren:)I morgon kl 06.20 bär det av till Stockholm.. syfestiva:).. i denna snöyran.. håll tummarna att det bär vägen.. ha en underbar fortsatt kväll.. kram

    SvaraRadera
  17. Visst är det härligt med frukt och grönt!! Synd bara att det är så förbaskat dyrt. Jag har, som du vet, köpt hem sånt rätt länge nu. Och helt klart mår man lite bättre.
    Ha en hälsorik helg=) och hälsa alla.
    Kram

    SvaraRadera
  18. Hejsan igen!
    Ha inte dåligt samvete för grädden!
    Var på föreläsning igår o lyssnade på Annika Dahlqvist LCHF-förespråkare, och animaliskt fett o proteiner är mycket nytitgt för oss.
    Som jag sagt länge: Bojkotta kolhydrater i stor mängd!
    Må så bra med sund mat
    Kram Loppan

    SvaraRadera
  19. Hej goding!!
    Så du ska bli nyttig av dig?! Tycker jag låter härligt! Jag är typen som gärna äter mycket färgglada grönsaker.. De e prima de!! Jag är en sån där som tränar ständigt ; ) En sån som många suckar åt.. Är instruktör i spinning och boxing.. Sen Cyklar jag racer.. Löptränar.. å blahablaha..... Suckar du?! Nä, men det känns bra för min del med träning.. Lagom är bäst och ett äpple om dagen är bra för magen för det har doktorn sagt ; ))) Ha en gosig helg vän..

    Kram ♥ Mia

    SvaraRadera
  20. Hej på dig! Hittade hit via Carros blogg. Vilken mysig blogg du har och fiiina bilder!

    Ska absolut prova din drink.

    Lele

    SvaraRadera
  21. Hej,

    Tack för din uppmuntrande kommentar!

    Om vitaminer - det är härliga bilder du har!

    Jag behöver att gå ner i vikt och då hjälper lite sådana frukt som ananas, grapefrukt och ingefära. Jag gör te av ingefära tillsammans med citron och honung.

    mvh,
    Inuta

    SvaraRadera