torsdag 18 februari 2010

Lite nyfiken...

på en sak.., grubblar och grubblar här hemma så hjärnan håller på att gå sönder!!!:)

Vad i hela fridens namn gör ni med alla era inredning och trädgårds tidningar när ni läst dom si så där 50 gånger om?
Sparar ni dom.., ger ni bort dom.., eller är ni några som har mage att elda upp dom?

Idag gjorde jag husesyn och upptäckte alla dessa tidningar.., överallt!!!
I sovrummet, köket, lilla dass, stora dass, källaren och i garderoberna kunde jag se alla högar med dessa tidningar.

Kan jag sälja dom i min BLOGGLOPPIS tro.., finns det någon som köper begagnade tidningar?
Blir det för dyrt att skicka, frakten kanske blir skyhög?
Hmm.., jag har många obesvarade frågor där uppe i lilla knoppen som jag vill ha besvarat, kan ni hjälpa mig mina vänner?


Alla dessa tidningar bidrar ju inte bara med läsnjutning utan dom blir en "möbel" i huset oxå.., jag hade ju aldrig gått och köpt dessa väggkorgar om det inte varit för alla tidningar:)

Tror jag...?

Korgar i alla modeller är välkomna hem till.., mig!!!
Älskar dom och har hunnit samla på mig en del genom åren:)

Trälådorna som ni nyss såg i bruna och så ser ni den i vit här nere har jag köpt på Indiska för en spottstyver och dom är ju riktigt snygga.., tidlösa!

Alla trädgårdsböcker ligger oxå i sina vackra korgar....

Idag målas det hej vilt här hemma, försöker väl att lätta på det dåliga samvetet en aning.
Dessa två trälådor fyndade jag hos min favvo loppis för några veckor sedan, sen har dom bara stått och blivit dammiga i ett hörn.

Nu är det dags att förvandla.., och sedan användas!
Den lilla trälådan kommer att bli min förvaringsask för allt smink jag äger och har så den behöver inte vara så sablans stor:)

Har hunnit med att grunda, imorgon får den riktiga förvandlingen ske!
Så.., har ni några ideér om vad jag skall göra med alla tidningar så vill jag mer än gärna ta emot dom!!!
Hmm.., en byteshandel skulle ju oxå kunna vara något!
Jag skickar dig tio nummer du inte har och du skickar mig tio..., frakten bör bli detsamma för oss båda?
Ja, ni ser va.., tänker så det gör ont!!!!
Kram till er alla goda människor där ute....


27 kommentarer:

 1. Hej Goa Vän!
  Ja du vad gör man! Jag sparar en del, en del ger jag bort eller kastar! Blir ju hur mycket som helst!!!! Pröva att sälja dom, kanske nån söker just ett sånt nr som du har!
  Ja korgar kan man inte ha för många!!!
  Kram Agnetha

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Jag brukar sälja mina när jag står ocj säljer loppis, blir kanske svårt att skicka just på grund av frakten. Brukar ta 3nr för 10kr eller 5 för 1 tidning.Så många brukar då köpa 6 tidningar...
  Hoppas att du kommer på något som funkar för dig, vi ska stå på lördag och jag hoppas bli av med några av dem då för det blir ju lätt väldigt många...
  Kram Anna

  SvaraRadera
 3. Hej!
  Tack för din rar kommentar inne hos mig. Jag belv jätte glad!!

  Jag har slängt massor av tidningar. sparar de bästa i ett stort skåp.

  de finaste som Vakre och Jeanne har jag framme..
  ha det så gott..

  kram Anna

  SvaraRadera
 4. Jag har samma problem när det gäller pocketböcker (vilket jag föredrar eftersom de väger mindre och är mer bekväma att läsa). Jag tycker inte pocket gör sig så snyggt i bokhyllan som en "vanlig" bok så jag vill inte ställa in dem där.

  Jag har dessutom väldigt svårt att skiljas från de böcker jag köper och vill inte sälja eller ge bort dem.

  SvaraRadera
 5. hei,jeg gir de ort jeg,å samler på de som jeg er mest intresert i,
  kjøpt et JDL blad til min kusin å sendte i posten,det kostet nesten like mye som bladet her i norge,frakt er dyrt..
  gi bort de du ikke trenger,
  ønsker deg en herlig dag.
  klem fra sylvia

  SvaraRadera
 6. Hej Marianne,
  Jag har likadana tidnings fack (eller vad de nu ska användas till)från Indiska som du:) Älskar utseendet på dem :) Men jag e nog lite tråkig när det gäller tidningar, skulle nog en del tycka. Jag läser igenom dem en tre-fyra gånger, klipper ut allt jag gillar, inspireras av eller önskar mig, och har en scrapbook där allt får bo. Sen väljer jag ut min allra största favoriter och sparar i sovrum och gästrum. Om jag inte gör på detta viset så skulle det ju krylla av dem här hemma. Känner du igen dig??? Skratt. Pengarna satte jag in igår, och hoppas de kommer fram. Ser så fram emot mitt lilla paket.
  Kram, Nina

  SvaraRadera
 7. Hejsan Marianne!
  Precis som Nina sparar jag alla ideer i en srapbook o kikar i när kreativiteten är uttömd.
  Har både en för stickning, trädgård o önskeinredning.
  Annars är det pappersinsamling som gäller.
  Kram Loppan

  SvaraRadera
 8. Haha, känner igen mig i dina funderingar! Min käre sambo påstår att vi snart drunknar i gamla inredningstidningar. Jag har flera tidskriftsamlare från IKEA som är fulla av olika årgångar, och hyllan under soffbordet är proppfull den med. Sen har jag ju ett ställe till att sprida ut dem på, nämligen på Solhäll, haha!

  Nu har jag iallafall varit duktig och påbörjat utrensning. Jag funderade med på loppis, men nu gör jag så att jag river ut vissa reportage och bilder som jag vill spara, så då går ju resten av tidningen inte att sälja. Får bli pappersåtervinning av det som blir kvar. Fast visst känns det i magen, - det är ju en smärre förmögenhet som åker i soporna...

  SvaraRadera
 9. Hej igen,
  Jag glömde ju fråga dig en sak. Nu har jag fått lite instruktioner på det där med länkar. Om jag nu får till det, skulle jag kunna få länka till dig för att visa andra vart jag har handlat??
  Kram, Nina

  SvaraRadera
 10. ja du Marianne.. tyvärr köper jag väldigt lite inredningstidningar så de jag har stannar här:)... Får ju så hilma mycket tips och instpiration av bl a dig.. ha ha ha Köper mest på hösten då julnummrena kommer.. älskar julen... tror att det kostar runt 20 kr i frakt för en tidning.. så ja, frakten blir dyr.. Hos DHL kan man köpa färdiga "lådor" om man säljer många till en person till rimliga priser... men men...svårt... kram kram

  SvaraRadera
 11. Ja vi är många som har samma problem med tidningshögarna som bara växer....jag klipper ut de idéer jag gillar mest och samlar dem i olika häften...ett med temat jul, ett med trädgård, ett med dukningar, möblerosv... jag toro att det någ skulle finnas köpare för gamla tidningar (har själv köpt på loppis nån gång) men frakten blir nog säkert för saftig...tidningar är tunga! Tidningslådorna är jättefina - både de bruna och de vita! kramisar!

  SvaraRadera
 12. Åhh nej, inredningstidningar kan jag inte kasta, har inte mage till det, löjligt jag vet, ett par tidningar liksom, fniss...

  Men jag tror ju säkert att det går busenkelt att få dem sålda på din loppis!!:-)

  Good luck!

  Kram Sofia♥

  SvaraRadera
 13. Hej,

  Först sparade alla tidningar som jag är intresserad i, sen försökte sälja här i Lettland, men det var ingen som ville köpa de, så har jag bestämt att det som jag tycker om ska jag sätta in i min blogg, för att jag ändå vill spara några idéer och kanske är där andra som tycker om något liknande och vill inspireras någon gång. Det betyder att jag någon dag ska ha lite mera plats hemma och där ska inte finnas ett till ställe för damm - jag har lagt märke till att jag får någon slags av allergi när jag arbetar med gamla papper

  MVH,
  Inuta

  P.S. Dessvärre här i Lettland har jag inte möjlighet till att köpa Hus och hem och andra goda svenska inredningstidningar.

  SvaraRadera
 14. Hejsan!
  Jag sparar de som jag tror vill ha längre fram...Har svårt att slänga lantlif, Vakre hem typ de tidningarna som är dyra och lite finare. De kommer ju inte ut så ofta så de kan man spara. Allt i hemmet, ursäkta men de kanske jag slänger efter ett par år....Har i en stor korg, under bord och i ett skåp.
  Jag gillade din lådor, men jag har tidningarna gärna i golvhöjd.
  Kram Anna

  SvaraRadera
 15. Jag har en del med och en del har jag faktiskt kastat.. Men de går säkert att sälja, prova..

  Lådorna är skitsnygga.. Kanske skulle leta efter såna att ha i köket :-)

  Kram Mia

  SvaraRadera
 16. Heej!!
  Jag dumpar mina flera månader gamla tidningar på jobbet.. Men, bara dom svenska.. Va fint du målar vän.. ; )

  Mia ♥

  SvaraRadera
 17. Tack snälla Marianne för dina fina kommentarer hos mej, det värmer så gott! Jag lever o andas o mår mycket bättre nu!!!
  Alla tidningar... Jeannne D'Arc o Vakre hjem sparas i fina korgar, Lantliv i tidskriftsamlare o resten skickar jag runt bland vänner. Mååånga tidningar blir det...
  Kram Vännen! Cilla

  SvaraRadera
 18. Ja du, förrut tyckte jag det var synd att slänga så bra tidningar MEN huset svämmar över så jag har blivit tvungen att sålla. Läser och river ut sidorna jag vill spara kastar resten.
  Har provat att sälja på tradera, men frakten blir så dyr så de blir svårsålda.
  Man får ge bort och byta med grannar och vänner.
  Men vissa tidningar kastas inte!!
  //Camilla

  SvaraRadera
 19. Marianne, jag har ungefär samma problem som du, hihi, och många fler med oss ser jag! Här hemma svämmar det över av inredningstidningar och lite mama-tidningar, och så Amelia också! Jag förvarar dem i korgar på golvet, tidningshyllor på väggen, högar lite här och där....
  Ibland får jag ett ryck och rensar, men sparar tidningar som jag tror jag vill titta i igen. Ofta har jag också tidningar som jag inte ens hunnit öppna, eller kanske bara bläddrat igenom, men som jag glömt bort, det är spännande! Ofta när jag rensar råkar jag fastna med en oläst tidning, så det tar tid för mig att rensa!
  Men för att min man inte ska bli helt gaaaalen på alla tidningar jag samlar på mig, så försöker jag slänga lite iallafall, såna som jag inte tror jag kommer sakna. Tidningar som Lantliv sparar jag. De är en inredningsdetalj i sig, så fina!

  Tack finaste du för din gulliga kommentar hos mig, du är så gullig! Jag fullkomligt älskar din blogg, ska du veta, och jag missar inget inlägg från dig! Du känns som en så himla go´ tjej!

  Stor kram från
  Mona

  SvaraRadera
 20. Jo du nu skall du få höra vad jag skall göra med mina tidningar.
  Jag har hyrt in sonen hela dagen imorgon.
  Han skall få klippa ut alla reportage jag har gjort och sätta i platsfickor och sedan in i pärmar.
  Sedan skall resten till vårdcentralen.
  Skänk dem till en tandläkare eller till vilket väntrum som helst. Tänk vilken glädje det skulle sprida.
  Min man säger att golvet inte håller längre på övervåninen så jag får inte ha alla tidningar där längre. Med andra ord ingen återvändo.
  Ha det gott
  Annika

  SvaraRadera
 21. Bra reflektioner som du gör Marianne. Jag brukar ta med till min bror som har en loppis. Ibland har jag lagt i något väntrum osv. Men visst är det svårt att göra sig av med dem. Men nu har du fått en massa tips här av många så på något sätt ska du bli av med dem utan att slänga...återvinning you know!
  Kram annika

  SvaraRadera
 22. Det är mycket som växer på hög när man är ekorre.Jag känner igen det. Ibland har man fått ett ryck- o klippt ut det "viktigaste", men tyvärr kan det också bli för mycket. Jag har nödgats "rensa" även i klippen. Du har ju lite dit, men det är klokt att följa ngn av råden här ovan. Loppis o Ge bort är nog de bästa allternativen.
  Tack för Dina komment. man frossar ju av lycka precis som när man läser din blogg.
  Du är för GO.........
  Kram Ninne

  SvaraRadera
 23. Här en ekorre till! Har massor av (ordnade) högar och fyllda tidskriftssamlare! Jag har så svårt att slänga tidskrifter! Men det händer att jag går igenom en del & klipper ut "viktigt" och kastar esten av tidingen. Trädgårdstidningar har jag sålt av en del.... Men mååånga är kvar!;-)
  Och rätt vad det är tar jag mig en "läse-stund" i gamla tidningar! Lyxig, mysig stund!;-)

  SvaraRadera
 24. Kanske funkar det inte med tidningar men här http://www.zeltazivtina.lv/lv/series/play/55 kan man se i början ett bord som istället för "ben" har böcker.

  SvaraRadera
 25. Jag sparar mina favoriter i äppellådor bredvid soffan, dom andra sparar jag i en stor koffert!
  Dom kan ju vara bra att ha om jag ska göra om någon gång, inspiration, recept(som jag aldrig provar) m.m.
  Har jag sagt att jag har tendensen av att vara en hamster??

  Cykelhjälm...Nääää!
  Och det fick jag sota för i Onsdagsmorse när jag cyklade till jobbet och drog omkull!
  Landade på axel och höft så nu piper jag över det och för att rädda huvudet från slag så knixade jag till och sträckte nacken...
  Är huvudet dumt så får kroppen lida eller vad säger man???

  Nu ska jag kolla din loppis!

  Kram Hannis

  SvaraRadera
 26. Det är otroligt svårt med tidningar tycker jag. Jag älskar dem! Dock insåg jag som du att jag hade på tok för många helt plötsligt. I somras rensade jag dem (gick igenom varedan en) och gav bort det jag kunde ge bort och sedan slängde jag dem. Ganska skönt! Ha en riktigt mysig helg, KRAM!

  SvaraRadera
 27. Hi,
  I'll answer in English, hope you don't mind.
  I have the same problem as you do - toooo many magazines, everywhere! One good thing about moving house is that you usually just have to get rid of extra stuff, like old magazines.. And yeah, I also buy some second hand.
  I usually save some (too many) that I really like, hand over to my friends, and just put some to paper recycling. Burning them isn't a good idea, as glossy paper isn't the most ideal material to burn, and leaves lots of ashes.
  A tip for getting rid of extra magazines, and also doing something good AND recycling: here some hospitals (some have libraries for long-term patients), clinics' waiting rooms and retirement homes are very happy to get magazines (not very old and naturally need to be in good condition). Same goes for books, of course.
  So I've donated mags and books to clinics and hospitals, as I know that it might make some people happy.

  SvaraRadera