fredag 5 februari 2010

Februari = Planering

God morgon allesammen!

Nu är vi i månaden februari och för mig innebär det att ta fram alla trädgårdsböckerna igen, damma av dem och sen bara njuta av allt det vackra.

I år tänkte vi börja odla lite grönsaker här hemma.., potatis, morötter, lök, pumpor (pumporna för barnens skull.., tror dom kan tycka det är kul), ja, allt det där lite mer klassiska.
Nu skall jag bara försöka hitta en bra lösning på odlingsbäddar och en ännu smartare lösning på inhängnad så våra morötter inte blir mat till älgar och rådjur:(((

Februari är för många en dryg månad men jag kan tycka den är riktigt mysig, där finns så mycket tid till planering och drömmar:)

Japp.., en liten del av samlingen.
Ett taga när jag bodde i Skåne så köpte jag trädgårdsböcker hej vilt så ett glatt gäng på 30 stycken har det blivit genom åren.
Men jag använder dom flitigt kan ni tro....

"Prismas stora! är favoriten, enkel och allt skrivs och förklaras så man förstår det.., det gillar jag!
Några bilder tagna ifrån en del av mina böcker.....
Här en stilren bild på en typisk Engelsk entré.., svart och vitt är väldigt tjusigt!

Mmmm.., vilken längtan tills träden blommar....

En rolig bild.., här har minsann fantasin fått flöda ordentligt:)))
Nu skall jag drömma mig bort en stund, närmare bestämt ett halvt år framåt!!!!
Månad juli.., det växer så det knakar i vårt trädgårdsland och jag ser mig själv gå ut med min lilla hink iklädd ett rutigt förkläde och hämta panntofflor (potatis).
Ååå.., vilken härlig känsla:)
Kram







16 kommentarer:

  1. Jag har också alltid vilda planer för trädgården , särskilt så här i Februari . Har försökt mig på trädgårdsland , men det blir bara "skit" av det . Skulle också vilja se mig i trädgårdslandet , med rutigt förkläde en hink , och plocka pantofflor !
    Ps Läste om din spaupplevelse i tidigare inlägg , låter underbart !
    Önskar dig en trevlig helg ! Kramar Susanne / den gamla skolan ♥

    SvaraRadera
  2. Hej
    Ja visst är det underbart med dessa trädgårsböcker som man får så mycke inspiration av,allra hällst i till våren.
    kram
    ninni

    SvaraRadera
  3. Det ÄR verkligen dags att börja fundera på växter ju! Jag ska också ha odlingsbäddar i år, blir nog vanliga pallkragar som målas röda :)

    Vad många trädgårdsböcker du har!!Vi har kanske 3 men har bara haft trädgård i ett rå så det är kanske inte så konstigt.

    Ha en skön helg!!

    Kram på dig Marianne!!

    SvaraRadera
  4. Hallå,hallå du kreativa tjej!=)
    Hörde att du inte kommer ner till helgen. Tyckte det var skönt att du inte ska ut på dessa vintervägar. Vi får ses nån annan gång.
    Kramar!

    SvaraRadera
  5. Hej!
    Så många fina trädgårdsböcker du har.
    Kram
    Hanna

    SvaraRadera
  6. Underbara bilder..nog längtar man..igår roade jag mig med att surfa omkring och leta efter vackra vita trädgårdsmöbler..men det dröjer nog ett tag till innan den utgiften kommer, ha en skön helg, kram

    SvaraRadera
  7. Hej min vän! Hoppas allt är bra med dig! Vad roligt o spännande det lät med ditt möte igår, hoppas att det var givande o bra! Åh, Vilka underabar bilder från din bok, den entren som du visade, den skulle man ha!! Lagom pampigt här ute på vischan...Fniss! Önskar dig o familjen en riktigt trevlig o skön helg! Nu skiner solen på allt damm ser jag...Jippi! Fredagskramar Therese

    SvaraRadera
  8. Hej Igen !
    Jaa, vi har ett ganska nybyggt hus.. Men, det är såå svårt att planera en tomt. Har haft hit en trädgårdsexpert som planerade alla våra träd. Men, sen är det ju all insyn vi har från vägen och cykelvägen som gör mig tokig ibland. Sätter upp ett plank snart! Hihi..
    Paketet hade inte kommit idag. Men, det är ingen fara.. den kommer nog på Måndag ; ) Wiii va spännande!!
    Kraam

    SvaraRadera
  9. Det kanske är så man ska se februari som fu gör för jag tycker verkligen att det är årets drygaste månad....
    Nu ska jag leta på mina trädgårdsböcker och drömma mig bort!!!
    Ha en trevlig helg!
    Kram Anna

    SvaraRadera
  10. Hej
    Jo det stämmer att mina burkar i köket kommer från IB laursen.
    kram
    ninni

    SvaraRadera
  11. Inspirer. bilder. Skönt att ngn kan finna sysselsättn o må bra i denna dystra månad. Varför har vi såå lite sol här, jag tror du har mer där uppe??
    Ha en bra helg Ninne

    SvaraRadera
  12. Jag har ju bara balkong, men det gör ju inte alltid att odlingsdrömmarna minskar.. Fast jag får nog hålla på mina fantasier ett tag till, för tänker jag för mycket på blommor och sommar så blir jag tokig då det är så långt dit...

    SvaraRadera
  13. Du är mer än välkommen i mitt demo.tåg.. ha ha ha Då får jag kanske sällskap på hispan:).. och trädgården.. tja min får då vänta.. ska endast ha lite kryddor och jordgubbsplantor så det andra får vänta till nästa år.. vi vet ju inte riktigt hur vår trädgård fungerar än...

    SvaraRadera
  14. Jag kan längta efter våren så att jag håller på att smälla av... Vill också börja påta i trädgården! (Eller djungeln, som vi snarare får kalla vår tomt...) En engelskinspirerad trädgård vore ju drömmen!

    Trevlig helg på dig!

    SvaraRadera
  15. Visst är det härligt så här års.. när drömmarna är stora och ambitionerna höga.. allt är för sjutton möjligt eller hur.. *fniss*.. och planera är ju halva nöjet och så om det sen inte blir genomfört gör inte så mycket tycker jag.. =).. Jag bläddrar också för fullt i mina böcker här hemma, på jobbet bläddrar jag i en arbetskompis böcker.. njuter gör jag.. i stora mått. Härlig och så önskar jag dig en fin helg.. Moa

    SvaraRadera
  16. SÅÅÅ vakre bilder hos deg!! Deilig å planlegge sommer og tiden som kommer! God helg og klem♥

    SvaraRadera