fredag 26 februari 2010

Får det lov att vara....

en kopp i min underbara " ........"?

Hej alla omtänksamma, góa och glada bloggare!
Tack för alla underbara hälsningar angående min lilla bloggvila, känns att jag inte är ensam om att känna som jag gör.
När man tycker något är roligt är det lätt att man förtar sig och till sist blir det bara för mycket.
Innan det roliga förvandlas till en belastning så är det dags att dra i handbromsen och jag tror jag lyckades göra det i tid.
Vill absolut inte känna att min blogg blir en tung börda utan jag kommer att kika in här när jag har tid och lust, som idag tillexempel..:))

Man kan ju undra vad jag nu har haft för mig hela dagarna..?
Jo.., har jag inte rensat garderober eller storstädat alla skrymslen som inte sett dammvippan på månader så har jag skottat, skottat, skottat och skottat snö!!!!

Jag gick här hemma och gnällde över denna förbannade snön så jag blev grön i huvudet men av någon konstig anledning så började Marianne minsann tänka om..., försökte se snön som något POSITIVT.., kan ni bara tänka er!?!?!?

Nu skall ni få se vad jag hade för mig i onsdags.....

Stod länge uppe på trappan och blickade ut mot lekstugan och grubblade..., kanske jag skulle skotta mig fram till stugan så man får lite motion och så att lilla Stumpan (vår kisse) kan komma fram och sitta på sin favoritbänk och sola nyllet????
Mmm.., jag följde mina planer några meter ner för trappan men fick för mig att ta en avstickare åt höger!!!!
Först vet jag inte alls vad mina nya planer var men något sade mig att jag skulle ändra riktning, kan det ha varit solen som visade mig vägen:)))?

Jag skottade som en hel galning och det märkliga var att det inte alls var jobbigt, fick oanade krafter..., ja, jag liksom kände för det bara!!!!
Samtidigt som jag skyfflade och slet så kände jag solen värmde gott i ansiktet och till sist åkte vantarna av (jag som alltid är så frösen om fingrarna...) och jackans översta knapp knäpptes upp!
Vid detta laget har jag ju kommit på vad jag skall göra.., jo.., en SNÖBERSÅ!!!!
Drömmen hade väl varit en berså där man blev omringad av syrener men varför inte utnyttja snön till att få en lugn och blåsfri hörna och sola i???
Tyckte själv att jag kommit på världens grej..., så nöjd med mitt hårda arbete!

Efter fyra timmars hårt slit (men roligt slit..) så började jag planera vilka stolar jag skulle vila ändan på och kom ganska snabbt på att dom stolarna var i garaget:((((
Jaha.., en meter höga snödrivor täcker garagedörrarna så det var inte aktuellt att tänka på, jag fick ner i källaren och rota fram två stolar som tål att stå där ute.
Väl klar med min berså så for jag in snabbaren än blixten och kokade mig en kopp kaffe som jag hann avnjuta i min mysiga hörna innan solen gick ner igen.., så härligt det var mina vänner!
Man har minsann ork och tid till många roliga saker när man inte sitter bänkad framför datorn varje dag:)
En ganska onödig grej men jisses vad gott att röra på dököttet lite och dessutom inte behöva känna sig som en blekfis längre.
Solen den tog och lite bränna i nyllet känns bara fint!
Just det, nu skall jag ut och skotta fram min berså....
Japp.., en decimeter till kom i natt men det är bara att bita i det sura äpplet och ut och skotta igen, ett evighetsprojekt det där!
Ha en underbar helg mina goá vänner och så ses vi när vi ses....
Kram



31 kommentarer:

  1. God Morron min Underbara Bloggvän! Det kan inte bli en bättre start på morronen än när du har varit inne o skrivit några gulliga o underhållande rader till mig.Du är en riktig glädjespridare, och jag är så glad att jag hittat in till dig ska du veta. Ja, inte bara jag, min kära sambo ska allt vara med på ett hörn också! Fniss...Du måste ju ha gått ner massor i vikt nu när du "tokskottat" så....Det är väl inget kvar av dig! Vilken rolig ide, jag kan tänka mig att det ger en hel del både fysiskt o psykiskt! Det är synd att vi bor så långt ifrån varann, annars skulle jag gärna komma o sitta i din fina "snöberså" och kackla en hel dag, men det skulle väl knappt räcka en hel dag för oss...Fniss! Ha nu en riktigt Trevlig o skön helg med familjen! Massor av Kramar till dig från mig./ Therese

    SvaraRadera
  2. Hej Marianne!
    Sätt på kaffet jag kommer...
    Vilken ide.... Helt underbart... Vilken glädje..
    Man måste gilla läget...liksom
    Göra något av det som är jobbigt så är det med livet.
    Idag skall jag ta paus från jobb och tillföra livet lite näring.
    Paketet har inte kommit det kommer när det kommer.
    Tack för detta roliga inlägg och jag hoppas att alla som har 1m snön gör kaffegrotter i helgen.
    STor kram till dig min vän
    Annika

    SvaraRadera
  3. Visst är det härligt när man kan vända något tungt och tråkigt till något roligt och mysigt.

    Det finns inget härligare än när solen skiner mot snön och man kan känna att den faktiskt värmer. I skrivandetsstund snöar det dock fortfarand här i "Norrland". Men i morgon är en annan dag...

    SvaraRadera
  4. Men snälla du! Så underbart! När man ändå känner för det.. Du är så mysig med alla dina ideer.. Hade gärna suttit där å tjötat med dig och fått lite friskluft med solbränna.. Härligt Marianne!!

    Kram på dig och ha en fortsatt skön dag!
    Mia

    SvaraRadera
  5. Jag får väl ansluta mig till kafferepet?? För det tycks vara många som är på väg hem till dig Marianne! Tänk vilken skojig idé du fick! jag ska försöka ta efter tankesättet att se det positiva i allt också mängden snö...eftersom vi ju ändå inte kan göra något annat än ha det så här. Tack för ditt roliga inlägg. Blev på gott humör!!! Kram

    SvaraRadera
  6. Du är bara för underbar!
    Snacka om optimist!
    Och du måste ha armar som Karl-Alfred...
    Jag skottade fram cykeln och blev helt slut!
    Dom där tre dagarna i veckan på gym verkar inte funka...

    Njut av dina härliga solberså med kaffe och kanske en tidning.
    Och ha en härlig helg/
    Kram Hannis

    SvaraRadera
  7. Hur allsindar orkade du:) och vilken fantastisk snöberså.. där vill jag oxå sitta och njuta med kaffe... Tänk att all denna snö kan bli något bra:).. kram kram kram

    SvaraRadera
  8. Vill börja med att tacka för jätte fina loppis ting ifrån dig, jag är så nöjd ska du veta.
    Vilken idé att fixa till en snöberså med all den snön. Snöskotningen i år är verkligen en *evighetsmaskin*...
    Skulle gärna komma och fixa med dig där i din berså och en liten solglimt.
    Ha en skön helg:)

    SvaraRadera
  9. Hej!

    Vi har roat oss på samma sätt! När fysisk träning möter kreativitet! *ler*

    Trevlig helg!

    SvaraRadera
  10. Så skön motion! och visst är det positivt md snön. Antalet deprimerade människor har drastiskt sjunkit denna vinter. Det blir ju mycket ljusare, och då får inte depressioner grogrund lika lätt. Somliga är dessutom direkt ljusrelaterade.

    Hoppas du har det bra, och att du fortsätter ta bloggandet i din egen takt. Kram Camilla

    SvaraRadera
  11. En så härlig berså. Där skulle jag osså velat vara med på kaffestunden. O så har du SOL. Här vill den ju bara inte visa sig, MEEN
    IDAG är det LJUST +6 grader ja du ser rätt, min innetermom./Den brukar visa rätt/ har varit där uppe o vänt Snön rasar ner från taket o det säger dropp, dropp. Jo men visst.
    Det är ngt gott på G. Bara såå
    Vi hörs mer när "gittet" ger oss tid.
    Kram Ninne

    SvaraRadera
  12. Tjena hejsan!Japp, jag gjorde likadant för några veckor sedan. Skottade alltså...Puh!
    Fick till slut fram bersån så vi kunde grilla ute för första gången i år. Mycket härligt. Nu ligger allt under några ytterligare decimeter snö så nu får det faktistk vänta tills solen visar sig nästa gång. Vilken vinter vi har...=O)Mysigt tycker jag men nog börjar jag vår-längta nu faktiskt. När Vasaloppsveckan är slut brukar faktistk våren komma dagen efter men jag tvivlar på detta i år. Ha en jättemysig helg/ Kram Eva-Mari

    SvaraRadera
  13. Kikar in en snabbis o önskar dig en härlig helg!!
    Varma Kramar Elin

    SvaraRadera
  14. Vilken mysig liten hörna.. Hoppas solen visar sig mycket nu så du kan utnyttja den..Och vilken kanonmotion..

    Ha nu en goer fredagskväll..

    Kram Mia

    SvaraRadera
  15. Vilken underbar berså Marianne!!
    Vem vill inte sitta där i solen!!
    Vilket jobb och hårt slit;o)
    Men så mysigt!!
    Ha det bäst!!

    Kram Kram Malin

    SvaraRadera
  16. Hej vännen kul att du är tillbaka! Jisses vad du har skottat..... Kram Maria

    SvaraRadera
  17. Perfekt, ju! Vad fint det blev! Och vad du har presterat!!! Oj, vad man blir impad!! Hoppas du nu finner nå´n bra sittmöbel... sen kommer vi på en kopp i bersån- ok?!;-) ...fast du inte råkar kunna hämta dom i garaget just...;-)
    Tihi. Vi kan inte heller ta oss in och hämta grejer i garaget pga stora snöhögar! Man får anpassa sig!;-)

    SvaraRadera
  18. Hej! Det där var ett väldigt positivt och trevligt inlägg. Man får småle åt ditt tilltag, ett väldigt må-bra sådant! Sköna solstunder där! ♥

    SvaraRadera
  19. God Morron vännen! Ja, visst är jag uppe med tuppen alltid! Nej, ska jag vara riktigt ärlig så har jag helt vänt på dygnet....Så nu börjar jag bli skittrött!! Fredric jobbar skift, så då tror min dumma hjärna att jag också gör det...Fniss! Och när han kommer hem efter ett nattpass så ska han titta på OS på tvn o då tar jag fram min lilla kompis "datorn" så jag är inne i en helt fel rytm....Och nu kommer väl snart Wilma o hennes kompis upp här o vill ha frukost, och sen blir det en sväng till Örebro igen för det är dags för dansskola som Wilma går på! Så här blir det inget sova av.....Gäsp! Visst är det konstigt det där med drömmar, det blir man aldrig riktigt klok på...Nu önskar jag dig en riktigt Skön lördag o Ät mycket bacon o Ägg så du inte faller ur helt, nu när du skottat så...Fniss! Kram på dig vännen! Therese

    SvaraRadera
  20. Hihi...vilken rolig ide! Solen strålar värmer gott nu när de visar sig. Men nu vill du kanske inte ha töväder när du jobbat så hårt?!


    Kram Linda

    SvaraRadera
  21. Hej
    Men oj vilken gullig lekstuga ni har,jag kan förstå att lillkissen vull sitta och sola sig där,det är rejält med snö hemma hos er också ser jag.
    Kram o ha en underbart fin söndag
    ninni

    SvaraRadera
  22. Tänk att man kan förvandla något kallt och tråkigt till något så uuunderbart! Du är allt bra påhittig du!
    Ha en skön vecka!
    /Anna-Karin

    SvaraRadera
  23. Vilken härlig ide och så vårlikt skönt det ser ut i din berså.
    Ha en bra vecka
    Kram susanne

    SvaraRadera
  24. Hej vännen!
    Vilket arbetet!!Jösses, var fick du de krafterna ifrån?? Har du drukit redbull:))
    Ja här är jag sjuk, något konstig magvirus med sprängande huvudvärk. Har blivit bättre i dag, men har inte har inte startat datorn på hela helgen. Jag kommer nog ta lite lugnare på bloggen, känner inte för den längre...tråkigt men så är det. Det kommer säkert inlägg snart ändå, men det kan dröja.
    Hoppas du håller utkik i alla fall då och då:)
    Kramar till dig
    Anna

    SvaraRadera
  25. Men du är ju helt fantastisk! Vilken bra idé,att göra något så positivt av snöeländet är ju genialt! Mysigt med kaffestund i solskenet, ha det bra! Kram Eva.

    SvaraRadera
  26. God Morron vännen! Det är bara jag...Nattugglan som inte kommit i säng än! Hoppas att du haft en skön helg. Och att du fått suttit i din snöberså o fikat o haft mysigt! Här är vädret fram o tillbaka! I lördags var det takdropp o fågelkvitter så härligt, men det varade inte speciellt länge förräns vi fick snöstorm! Så nu har vi ännu mera snö! Men jag håller tummarna för att det vänder snart för nu har vi ju ny månad så det känns skönt! Ha det bäst min goa bloggvän! Många Kramar till dig från mig. Natti! Natti! Therese

    SvaraRadera
  27. Hej vännen:)

    Näää vilket sammanträffande, tänk om vi såg varandra, hihi.

    Typiskt med fatet, men men, det kommer nog snart i alla fall.

    Hoppas allt är bra med dig, nu hoppas vi att våren kommer, eller hur?;)

    Ha en strålande dag. Kram Camilla

    SvaraRadera
  28. Hi hi vad du är rolig! Och vilken snö ni har där! Snart blir det väl lika mkt här för just nu vräker snön utanför mina fönster...

    Kan tänka mig att alla ni som måste skotta blir väldans starka nu ;)

    Hoppas att allt annars är bra och att du njuter av din "icke-bloggar-tid", för visst hinner man med en massa andra saker då. Dock är det alltid bra att ha en extra dator i reserv ;) fniss.

    Må så gott!
    Kram!

    SvaraRadera
  29. Applåder Marianne!!!!!
    Bra gjort och vilken motion då.
    Ville tacka dig för de ina loppis fynden jag gjort. Var och hämtade paketet i Fredags och e så nöjd. Mina favoriter blev de två rostiga krokarna som jag bara längtar efter att hitta en plats åt. Fortsätt att njut!!
    Kram, Nina

    SvaraRadera
  30. Tack för ett gott skrattinlägg! Jag behövde det i magsjuketider. Jag skulle oxå vilja sitta där med er roliga bloggtjejer och sörpla kaffe och äta en och annan godisbit till. Jag kan föreställa mig din entusiasm då du kommer på att skotta bersån. Det är ju inte varje dag man får till en berså på fyra timmar!

    Bloggen ska kännas lustfylld och då gör man de inlägg man har lust med.
    Kram på dej och fortsätt skotta! Här har det snöat sen igårkväll.
    annika

    SvaraRadera
  31. Vilken underbar berså. Kan riktigt känna hur skönt det är där och så en kopp kaffe. Toppen
    Vi har fått en alldeles egen pool här!!! Det du. Efter all snö som plogats här, så har smältvattnet översvämmat hela vår parkering.
    Skall jag vara helt uppriktig, så är den inte snygg
    Kram från din namne
    Marianne

    SvaraRadera