måndag 16 mars 2009

Lite "Före & Efter".....

Hej allesammen!
Har ni haft en god helg, har solstrålarna hittat till er också?
Vilket underbart väder lördagen och söndagen har erbjudit..., sol och lite vårvärme!!!
Fast jag inte tog mig ner till Skåne i helgen så kan jag absolut inte klaga på vädret här i Dalsland.., skönt!
Tänkte bjuda på lite sköna bilder idag....

Älskar dessa enkla och vackra stolarna och jag var fort framme med kameran när solen kika in så vackert i mitt sovrum..., jisses vad ljuset spelar stor roll när man tar bilder!!
Även i fönstret kom alla saker mer till sin rätt med hjälp av solen...., förresten, vad tycks om mina nya sovrumsgardiner?

Sovrummet i sin helhelt, jag är nöjd med resultatet och ni kan tro jag sussar gott där inne..., Janne och tjejerna sov över lördag till söndag och även dom sussa gott och det var riktigt mysigt nu när vi kan vara där alla fyra!
Nu fattas bara en soffa och jag jagar för fullt och hoppas på att hitta en snart...
Ja ha..., då har jag startat målningen utav mitt köksbord och det lär vara lagom klart till midsommar.....
Nä då, men vilken tid det tar och jag hinner bara med en strykning per kväll och det lär behöva målas iallafall tre gånger med häftgrund och en gång med lackfärgen.
Gäller att inte ha bråttom när man ger sig in i sådana projekt och det känns som jag har hundra projekt på gång samtidigt nu..., men det är kul, superkul!!!

Var hos Lena på Mellbyns Allehanda i söndags och där hittade jag denna vackra tändstickshållaren och 30 kronor gav jag för den.., passade min plånbok perfekt!


Och nu skall ni få se på grejor..., detta underliga lilla bord hittade jag oxå hos Lena och min första tanke när jag såg det var..., vad i hela fridens namn skall man ha det till???
Men på bara några sekunder såg jag det färdiga resultatet framför mig.., lite färg och kärlek så jäklar....


Bordet har dessutom belysning i sig och ett litet "lönnfack" som du kan öppna undertill för att komma åt att putta upp glasskivorna som ligger på..., tyckte det gjorde bordet ännu mer spännande....

Upps.., fem timmar senare så har bordet blivit vitt och bytade även ut dekorationen från löv till mormors gamla spetsduk som jag klippte ut en passande bit ifrån..., spetsen på runda duken klippte jag av och den lär väl komma till användning någon annan gång.

Mmmm..., mysigt sken, gillar bordet jättemycket!!
Tack Lena för att du ger mig så mycket inspiration med alla dina godbitar du har på din loppis och så tackar jag hjärtligt för all hjälp jag fått med transporten av möblerna jag inhandlat hos er.., ni är så snälla!!!
Hoppas ni får en underbar dag allihopa.
Kram
Marianne
6 kommentarer:

 1. Helt otroligt vad du är flitig! Hur hinner och orkar du allt??
  Blev det inget Skåne alltså..? Det var faktiskt väldigt bra väder i helgen :)

  Kram

  SvaraRadera
 2. Hei, hei! Så fint du får det i lägenheten, underbart! Ser at du fortfarande fyndar hos Mellbyns, så skoj att återanvända saker:) Sovrumsgardinet var kjempefint, har du sytt själv?
  Kram på deg!
  Hilde

  SvaraRadera
 3. Du kan konsten att få till det! Så vackert det blir i lägenheten, gillar verkligen gardinen och ljusbordet! Ha det så bra, kram Eva.

  SvaraRadera
 4. Jisses vad du fyndar i Mellbyn då, när jag har varit där har de inte haft möbler, ja, kanske en eller två......fast jag kanske har missat något rum?
  Finns det mera än ett rum?
  Fint blir det hos dig iallafall!
  ha en fin vecka!
  kramis

  SvaraRadera
 5. Ditt sovrum blir (är) så fint!
  "Bords-arbetet" också! Enig med dig- det måste få ta tid!
  Det där loppis-stället verkar spännande!
  Det lilla bordet du hittade där blev så lyckat av din "bearbetning"! Passar så fint med den urklippta delen av mormorsduken!

  SvaraRadera
 6. Åh vad fint du gjort. Stolarna, kransen och gardinen...super. Helheten i sovrummet gillar jag. Förstår inte hur du hinner.

  Kram Åsa

  SvaraRadera