onsdag 26 maj 2010

Vi släppte ALLA...

måsten i lördags och for iväg till sommarstugan!

Ibland måste man stanna upp och känna efter vad som är viktigast, är det viktigare att gräset är nyklippt, alla rabatter kantade än att våran hälsa är okey!!!!
NOPP.., gräset kan du "reparera" och styla till några dagar senare men har du pajat hälsan tar du INTE igen dig på några dagar, that´s it!!!

Fast jag haft det så himla bra, går hemma och pysslar och donar som jag vill hela dagarna så är det väldigt lätt att samla på sig en massa MÅSTEN och jag har hunnit samla på mig en del nu när trädgårdsarbetet börjar igen.
Ni vet.., man vill ju ha det perfekt och ställer givetvis större krav på sig själv när man har all tid i världen, då SKALL det vara perfekt!
Man kan ju inte längre skylla på att..., "jag har inte tid"!!!!

Men i lördags stannade jag upp och verkligen kände efter.., vad är det jag vill göra i helgen?
Jo, sommarstugan är ju en plats där jag kan koppla av så
nu skiter vi i alla måsten här hemma och så drar vi iväg:))))
Grebbestad är så vackert och stället bjuder på harmoni och väl framme vid stugan så känner jag att alla MÅSTEN har avtagit och jag bara njuter!!!!


Behagliga 18-22 grader bjöds det på under helgen och det är en temperatur som passar mig utmärkt, blir det för varmt blir jag lätt tjurig:))))

Ser ni dom????
Solstolarna blev väl använda och vi lyfte inte ett finger för mycket i helgen!!!

Klart jag hade kameran med mig, älskar ju att gå och strosa för mig själv och bara samla på mig härliga bilder......

Gamla, risiga och näst intill döda träd kan vara vackert..., inget bladverk som gömmer dom tjusiga grenarna:)
Det skall vi lära oss att göra oftare..., SLÄPPA ALLA MÅSTEN!!!!!
Livet är alldeles för härligt för att slösas bort på oro och stress......
Kram


15 kommentarer:

  1. OO va glad jag blev när jag läste här.
    Det är så livet ska levas.Bara njut-du hinner det andra o om inte- Vaddå??
    Här går det framåt o jag är så mycket som möjligt i trädg.Ner till Yngsjö o kustvandr. får jag ta det lite lungt m ännu., men det kommer
    Humlen blir säkert täckande o som du sa så blir nog problemet att bli av med den när Ni ska riva bort stugan? Fortsätt o njut livet!!
    Stor kram Ninne

    SvaraRadera
  2. Det gjorde ni rätt i. Skönt att komma ifrån vardags bestyren. Kul att ni hade sån tur med vädert.
    Ha det nu gott och hälsa de dina.
    Kramar

    SvaraRadera
  3. Du har SÅ rett!! Men dog så lett å si...derfor er det godt med slike små avbrekk på hytta eller andre steder, der det ikke er så mange "må-ting"..
    Nydelig innlegg!!
    Klem♥

    SvaraRadera
  4. Så sant så. Jag har också slutet med alla MÅSTEN. Kom fram till att ofta är det vädret som bestämmer måsten, men å andra sidan är det ju ingen som tar jobben ifrån en.
    Lev väl och njut
    Kram Marianne

    SvaraRadera
  5. Japp ni har precis förståt allt rätt det ÄR så livet ska levas.
    Vilka härliga bilder du bjuder på.
    tänk vad vackert döda grenar kan vara...
    Kramar:)

    SvaraRadera
  6. Wow, vilken miljö!!! Vackert!
    Du har så rätt i varenda ord! Även om trädgårdsjobb hemma är kul så är det skönt att bara vara, tillbringa tid med familjen, mysa. Jag har ju precis tagit en vecka ledigt för att "bara vara", inte planera upp mina dagar utan följa min lust. Himla skönt!
    Må gott vännen! Kram Cilla

    SvaraRadera
  7. Så sant så sant!! Önskar att jag och min familj också skulle klara av att göra det, släppa alla måsten.... Ha det gott gumman!!

    SvaraRadera
  8. Halloj!

    Visst är det viktigt att ta vara på nuet! Det ser så fint ut vid er stuga och bilden med barnen på väg ned mot vattnet var så härlig!

    Kram Anna-Lena

    SvaraRadera
  9. Hej!!
    Förstår att Ni hade det underbart, njuter av dina bilder!

    Kram Malin

    SvaraRadera
  10. Vilken härlig helg ni har haft..
    Visst är det så att man måste släppa alla måsten ibland och bara tänka på sig själv, lite batteriuppladdning för att orka fortsätta :-)

    Kram Mia

    SvaraRadera
  11. Hej Marianne!!
    Blir alltid lika glad när dina kommentarer dyker upp! Och anledningen till att jag inte svarat förr är för att jag försöker leva som du beskriver. Släpper alla s.k. måsten allt oftare!
    Har jag LUST att skörda 23 kg rabarber och tillreda dem så GÖR jag det, men det är inget MÅSTE !! (2 kg står kvar på bänken och kanske gör jag marmelad ikväll, eller kanske inte...?!)
    Visst finns det några måsten, viktiga papper och sånt är viktigt att sköta! MEN försöker man ta tag i det direkt så har man sen mycket tid kvar då man inte behöver oroa sig för dessa måstena och så kan man NJUTA av livet till 110% och göra det som känns rätt just då!

    Nu skulle jag kunna skynda mig iväg till jobbet, eller så skulle jag kunna städa huset (det skulle inte skada) MEN istället kommer jag gå över till grannen och dricka en kopp te innan jag drar iväg till jobbet!

    Hoppas du har det lika bra och njuter av livet!
    Så kul det vore att ses snart!! =)
    STOR KRAM !!!
    /AnnaStina.

    SvaraRadera
  12. Hej vännen!

    Vad härligt ni verkar ha haft det. Önskar jag kunde ta en sån helg snart. Just nu är det mycket. Häromdagen fick jag lägga mej mellan 6-8 på kvällen och sova en stund för jag kunde inte ens hålla mej vaken sittande..hihi. Men nu är i webbutiken ute och Sjöboden fixad, affischerna till Sjöboden gjorda. Så idag är det beställningar och på lördag storloppis med över 100 försäljare. Så vi har även storrensning härhemma. Längtar till morsdag och hoppas att jag slipper baka tårta och sen får VILA HELA DAN eller bara får sitta i trädgården.


    Kram Åsa

    SvaraRadera
  13. Grebbestad, där är jag född och uppväxt. Havet är inte dumt.
    Hemma har det fötts ett lite föl så jag ska försöka njuta av henne för de växer så fort.Så får vi höras(tänkte också på skylten)
    Kram

    SvaraRadera
  14. Åh, så underbart! bra att prioritera LIVET!!!

    SvaraRadera