onsdag 20 januari 2010

Första bilden....

på mig och Nellie kommer ni att få se idag.., huuu!!!!

Först lite sköna bilder ifrån Grebbestad där svärföräldrarna har sin sommarstuga.
Vi är tyvärr lite dåliga på att utnyttja en sådan härlig tillgång som stugan vid havet men vi har lovat att vi skall bli bättre på att göra många fler besök hädanefter:)
Minns ni uteduschen vi byggde sent i somras.., den har vi inte hunnit testa ännu så till sommaren blir det duscha av kan ni tro....:)

I början på maj förra året är dessa två bilderna tagna, jag och Janne har varit i stugan och kollat så den hade klarat vintern bra.., inga skador hade inträffat och vi kunde glädja oss åt kommande besök i sommar:)
Där är vackert i Grebbestad och speciellt skönt är där i maj och augusti då där inte är så många sommargäster.., därimellan slåss vi alla om mjölken på Konsum, smockfullt med folk!!!!
Min syster skickade mig en härlig bild häromdagen, oxå en bild som är tagen i Grebbestad i april månad för snart fem år sedan.
En bild på mig och lilla Nellie...
Som jag har berättat för er tidigare så finns inte Nellie längre och ni kan tro jag saknar henne.
Nu är det 1 1/2 år sedan hon gick bort och ofta undrar jag hur länge man kommer att sakna en god vän innan det bleknar.., minnen och känslan av att krama om henne.
Jag vill ju inte att minnena skall blekna, vill ha allt färskt i huvudet.., alla hennes fåniga spatt hon hade för sig och den otroligt bedjande blicken varje gång en prasselpåse med gott kom fram ifrån skafferiet:):)

Bilden ifrån april 2005 på mig och Nellie, vårt första besök i Grebbestad.
Månaden efter flyttar vi upp.., till Ed i Dalsland.., Nellie trivdes bra här kan ni tro och jag är helt övertygad om att hon kikar ner på mig ifrån någon grantopp (uppe bland sina bästa polare, hon älskade nämligen ekorrar..) ute i skogen utanför vårat hus....:)
Önskar er alla en underbar onsdag.., nu skall jag försöka få liv i en deg som står på jäsning men fanskapet vill inte växa till sig.., har jag fått en gammal jästpaket tro..:(
Kram till er alla...
Marianne


20 kommentarer:

  1. April & Maj...herregud vid den årstiden har vi ännu 50 cm snö -minst!
    Åh så tråkigt med Nellie..det blir ju lättare med tiden, samtidigt som man inte vill glömma.
    Så du är i bakartagen? Nåt gott?
    Haha "Fejjan" är facebook!

    Ha det gott & lycka till med degen!
    Kramar Camilla

    SvaraRadera
  2. Så roligt att få ett "ansikte" på dig!Själv har jag ännu inte gått ut med det... Javisst saknar man en så trogen familjemedlem...Det vet alla som haft ett husdjur hur tomt det kan kännas...

    SvaraRadera
  3. Gøy å se deg:)
    IKKE bra med gjær deig som ikke hever...og du som skulle bake så mye...
    Ler av innlegget ditt under,vi fikk en sånn hårkiler i romjulen,den er jo bare helt fantastisk..
    klem

    SvaraRadera
  4. Oj så härligt det ser ut , sommar, varmt ... det finns hopp =)

    Jag älskar ju djur , så jag vet precis vad du pratar om , det är outhärdligt när man skiljs åt . Våran första hund blev 13 år. Den andra hunden är nu snart 12 år och man bävar för vad som snart kan ske ... vi har även en junior som är full av liv och upptåg ...plus våra tre katter , mina ögonstenar =)

    Jaha , du bakar , samma här , men degen är inte till belåtenhet... omedgörlig helt enkelt , vette gudarna vad det är , jag har ju gett den allt som degar vill ha =)

    Ha en fortsatt fin vecka !
    Kram Sussi O

    SvaraRadera
  5. Det var en bra bild på er 2.
    Kram Mor

    SvaraRadera
  6. Åååååå vilka ljuvliga bilder,kom på mig själv med ett leende och en djup suck ;0)
    Fast jag måste ändå säga att det märks att det går på rätt håll med ljuset på morgon/em även om det går väääldigt sakta..
    Jag vet vem Lady Kalufsen är, vi bor en pytteliten bit ifrån varandra och har barn i samma klass! Jag önskar dig lycka till med degen och en mysig kväll!!
    Kram Cilla

    SvaraRadera
  7. Det var härligt att få se en riktigt solig och glittrande sommardag...på bild, fniss...och riktigt roligt med ett "ansikte" på dig! Det tar tid att komma över sorgen och förlusten över en hundvän. Jag sörjde i måååånga år efter vår lilla Skrålla, som hann bli 13 år innan vi fann henne död på köksgolvet en tidig lördagsmorgon. Hon hade varit dålig på fredagskvällen och vi insåg att vi behövde komma till veterinären, men det skulle ju få vänta till måndagen....trodde vi!
    Kram till dig!
    /Lotta

    SvaraRadera
  8. Åhhh, så fin hon är, din Nellie. Och så duktig du är som tar steget att visa henne, ett stort steg i bearbetningen. Som du säger, man ska glädjas åt alla roliga och mysiga stunder man haft och minnas allt det fina.
    Varmkram på dig kära du,
    Lydia

    SvaraRadera
  9. Hej!
    Vad fin hon var din Nellie!! Hon kikar säkert ner på dig från sin himmel;o)
    Vad underbart att ha tillgång till en stuga i Grebbestad!! Vad jag blir avis...
    Tack för att du tog dig tid att svara på min fråga om butiken!
    Kram Kram Malin

    SvaraRadera
  10. Vilken fin bild på dej o Nellie! Tror aldrig minnet efter en hund bleknar...
    Vilken lyx med stuga i Grebbestad! Där är ju sagolikt fint! Men jag förstår om det kan bli trångt om utrymmet på butikerna.
    Kram Cilla

    SvaraRadera
  11. Nämen, sommarbilder! Ska du fresta med det nu när jag sitter här i vintermörkret med meterhög snö utanför?!? Fast jag har redan börjat planera lite inför den kommande sommarsemestern - det gäller ju att ha siktet inställt!!
    Klart att Nellie finns med dig någonstans ändå! Och bedjande blickar när det prasslar med påsar det känner jag igen. Pappas hund har lärt sig att höra skillnaden på när jag öppnar kylen resp frysen.. han vet att det är ingen idé att komma och se om det finns något gott när jag öppnar frysen!

    SvaraRadera
  12. Hej Marianne!

    Vilka vackra bilder på dig och Nellie i Grebbestad. Är övertygad om att hon har det bra i hundhimlen. Förstår att du saknar din underbara vän. Jag har drömt om en hund hela mitt liv men då jag tyvärr är allergisk får det dock förbli bara en dröm. Jag kelar med andras hundar så fort jag kommer åt för min allergi är inte så svår och det är ju bra.

    Förstår att du blir lite förvirrad kring vår utbyggnad. Det har gått undan om jag säger så. Egentligen skulle vi startat den i höstas men då det var lite oroligt på makens jobbfront avvaktade vi. I december bestämde vi oss för att dra i gång alltihop och bara några dagar senare kom grävmaskinen. Vår byggfirma har legat i och kommit enormt långt på 6 veckor, varav 2 veckor var juluppehåll. Nu kommer allt att avstanna lite för det är 6 veckors väntetid på våra fönster men vi räknar med att allt ska vara klart till början av Maj. Du må tro att jag längtar! Jag har inte skrivit så mycket om det på bloggen för det är ju inte så roligt att se en massa bilder på en byggarbetsplats men det kommer nog bli lite fler inlägg om utb. framöver.

    Vill tacka dig så mycket för alla dina rara kommentarer. Gör mig såååå glad ska du veta.

    Kramar Anna-Lena♥

    SvaraRadera
  13. Vilket underbart ställe, ljuvliga bilder och vad roligt att få ett foto på er....) imorgon blir det FORMEX, kommer att träffa många goa bloggvänner, härligt, kram

    SvaraRadera
  14. Hej!
    Vad glad jag blev att du tittade in till mig. Vilken trevlig blogg du har! Visst är bloggriket stort..

    Ha det gott!
    Kram Mia

    SvaraRadera
  15. Härliga somriga bilder..
    Fin bild på dig och Nellie, vacker vovve var hon..

    Kram Mia

    SvaraRadera
  16. Inte är det roligt när det är halt på vägarna men jag far iaf! :) Men jag måste bara säga vilka fina bilder du bjuder på av havet! Vilken tur att vi har årstidsväxlingar så att vi har något att se fram emot hela tiden! Roligt att se dig och hunden på bild också!!

    SvaraRadera
  17. Hej vännen!
    Vad kul att få en bild av dig!!!!Så fin bild på er...
    Å vilket ljuvligt ställe....
    Ha en bra dag!
    Kram Agnetha

    SvaraRadera
  18. Hej

    Tack för dina hälsningar. Vanten ja =) jag ska till mig det och leta sen =)

    Det är det som är det värsta, saknaden sen..

    Vilka härliga bilder du har, vattnet och bryggor. Finns det nåt bättre än att göra båten sommarklar och åka till en ö och grilla och ha med sig en massa härligt o läsa medans hundarna och ungarna har fullt upp med att bada och leka? =).... Jag längtar...

    Ha en toppendag. Kram Pirre

    SvaraRadera
  19. Åh, nu längtar jag ännu mer efter vår & sommar... Fast jag övar mig allt vad jag kan att njuta av här & nu. Vinter är ovanligt vacker i Skåne i år.

    Kämpa på i källaren!

    KRAM

    SvaraRadera
  20. Fantastiska bilder att se på nu när man drunknar i snön! Titta gärna in på BohusPresenten.se om du är på jakt efter en present till någon som är på väg till Bohuslän!

    SvaraRadera