torsdag 14 januari 2010

Följ med upp....

till andra våningen i vårt lilla palats!!!!

Efter att ha bläddrat igenom min egen blogg ser jag att ni aldrig har fått följa med upp och se vad som gömmer sig där.
Vi har två busar som håller till där uppe och så har vi Jannes lilla kontorshörna.
Jag vill ju inte påstå att jag är en flitig besökare på ovanvåningen då jag har det jag behöver här nere, köket, teverummet, vårt sovrum och i källaren har vi ju tvättstugan.
Köket är det rummet jag alltid har vistats i mest, älskar att laga mat och baka och sedan jag skaffade mig en laptop så kan jag även surfa i mitt älskade kök:)

Nu när det ser mer normalt ut på ovanvåningen, (städat och så...:) så passade jag på att smyga upp med min kamera och föreviga dom städade rummen....
Eftersom tjejerna i huset har skaffat sig en egen blogg Systrarna J&J så vill jag inte sno förmycket av deras "bloggmaterial" så jag visar er en liten, liten bit av deras ombonade rum.

Trapphuset gillar jag, ljust och fräscht (har väl hakat upp mig en aning på den babyblå färgen som egentligen skulle bli grå/blå men jag har vant mig nu..) och älskar panel gör jag ju och hela trapphuset har panelklädda väggar....


Halvvägs upp i trappan hänger en tavla som Jannes fått ifrån sitt jobb, gillar motivet och framförallt texten som är ett recept på inlagd sill, så skulle jag glömma något år så är det bara att rusa halvvägs upp.....

I det lilla fönstret i trapphuset är det alltid sommar då mina trätulpaner gör oss påminda om den ljuva våren och alla tulpaner som kikar upp ur den solvärmda jorden med alla härliga färger.., mmmm, nu flummade jag iväg lite.., sorry!!!!
Tror väl inte jag är alldeles ensammen om att längta va...?!?!?

Välkommen in till lilltjejens färgglada rum, lime, gult, vitt och mycket korg är inslagen på hennes rum.
Jag tycker om att komma in där, blir liksom lugn och glá av dom härliga färgerna.
Båda tjejernas rum är stora.., mycket stora och hur i hela fridens namn det ändå kan bli liv om en tunn papperslapp som råkar ligga på tröskeln mellan rummen..., ja, det är mig en gåta:):)
Det är väldigt viktigt det där..., ditt och mitt och trampa in på varandras revir är totalt förbjudet.., utan skriflig ansökan!!!
Hårda bud....


Här ligger lilla Stumpan och myser i sängen, hon gillar den mer när den är obäddad, då brukar hon bygga tunnlar under täcket och gotta in sig i mörkret och värmen....
I rummet smyger där in lite mörkrött i form av sittkuddar på golvet och rutiga kuddar på sängen i rött och vitt, en skön färg att bryta av med....
Japp.., det var lilltjejens rum, tyvärr visar jag inte mer för jag tror tjejerna har några egna foton dom vill visa er på sin egen blogg så håll utkik....

Nu har vi kommit in till stortjejejns rum, mörkare färger (försöker förhandla om en vitare kulör, får se om jag lyckas..:) och lite hårdare attityd....!

Svart, blått, grått är dom genomgående färgerna här inne.....
Men..., den hårda attityden i alla färger avslöjas när man ser på sängen där alla mjukisnallarna sitter uppradade.., dom är sååå söta så!!!

Några färgavbrott i form av nallar och tivolivinster mjukar upp rummet något.
Vi får se om det kan bli en ommålning i detta rummet til hösten, jag tror hon börjar vänja sig vid tanken på att kunna få ett ljusare rum, vi får se, det är ju trots allt hon som skall "bo" i rummet så hon får ha slutordet:)
Ni kan skymta Jannes lilla kontorshörna där ute i hallen men någon närbild blir det INTE då där ser ut som en bombnedslag.., varför går det aldrig att hålla iordning så fort en massa papper och sladdar är inblandade:(:(
Roligt att ni ville hänga med på min lilla rundvandring på vår ovanvåning.., nu finns det inte fler våningar, inte uppåt i alla fall men så fort det börjar arta sig i vår källare så skall ni få följa med mig ner.....
Ha en underbar dag...
Kram
Marianne







18 kommentarer:

  1. God förmiddag, vilket vackert och fint trapphus, den vita panelen var verkligen fin och nog verkar det finnas många rara barnrum på den övervåningen, hoppas dagen har börjat bra, här ska det jobbas med butiken hela dagen, ha en bra dag, kram

    SvaraRadera
  2. Ett sånt där trapphus hade vi i vårat första hus. Jag minns hur man fick hänga krokig arm när man skulle putsa fönstret , vilket av naturliga själ alltså inte blev gjort så ofta =)
    Men fint är det , vårat vår också i den där färgställningen.

    Mycket fina hjärtan du har gjort ser jag , verkligen snygga !

    Ha det nu så bra !
    Kram Susanne

    SvaraRadera
  3. Jag tycker det är kul och gå på rundvandring hos er. Dom har fina rum bägge två, jag tyckte inte det var så mörkt i den äldstas rum. Dom stockarna i taket var ju superläckra, jättefint i det vita taket. Katten trivs bra det syns som ett levande gosedjur ligger han så gott. Jag tackar för titten.
    Ha en bra torsdag
    Stor kram
    AnnaMaria

    SvaraRadera
  4. Klart jag vill följa med upp!!
    Så fint i tjejernas rum!!
    Och lilla stumpan så gosig;o)
    Kram Kram Malin

    SvaraRadera
  5. hej
    så kul att få se ditt fina hem...vackert =)
    kram pia

    SvaraRadera
  6. Vilken ljus och fräsch trapp ni har! Så mysigt med kissen, där sover hon gott! Påminner om min lill-signe!:) Ha en fin dag! Kram :)

    SvaraRadera
  7. Åhh vilket fint trapphus! Jag älskar också panel o har massor av pärlspont i huset. VIT;)
    Det var ett bombardemang av vackra bilder Marianne!
    Jaa du, här fryser vi som sjutton, jag avskyr kylan! Hoppas den blir kortvarig!!!
    Ha det gott! Kram Cilla

    SvaraRadera
  8. Så fint de har det, dina tjejer..

    Jag har inte visat övervåningen här heller.. Vi har ju fyra sovrum där uppr, ett till varje barn..

    Gillar panelen i trappen, det är så jag vill ha det i vår trapp som i dag innehåller en söndrig blå tapet, mycket vackert....NOT!!!! Vi får se när det kan bli gjort, måste finnas tid och pengar först..

    Njut av dagen..

    Kram Mia

    SvaraRadera
  9. Hej, så jättefint ni har det på övervåningen. Ser somrigt ut på sina håll, varmt och härliga somriga färger.
    Ha en fortsatt fin vecka!
    Anna-Karin
    hemochting

    SvaraRadera
  10. Vilka fina bilder du visar från ert hem, trapphuset är bedårande!:-) Sånt skulle inte tacka nej till...hihi. Kram Sofia

    SvaraRadera
  11. Tack för rundvandringen !! Jag gillar er trappa jättemycket , vilken rymd ! Kramar Susanne / den gamla skolan

    SvaraRadera
  12. HEJ på dig!!

    Så kul att jag hittade hit, så tack för titten hos lilla mig!!

    Nu ska jag kika runt här hos Dig!!

    Kram från Inredningsfrun :)

    SvaraRadera
  13. Tack för turen upp till er övervåning! Vilket vackert hem ni har; trappen upp med panelen, så fin, och flickornas rum ser jättemysiga ut! Jag ska gå in på deras blogg och kika också, deras rum vill jag se mer av!

    Och vet du, jag har hittat en butik här i stan som ska ta hem en sån där vägghylla som jag bara föll pladask för i ett tidigare inlägg hos dig, du vet det som fanns i din väns vackra hem...? Men jag får vänta på det ett tag, fast det gör inget, det är ju sååå himla fint (och dyrt)!

    Jag bara älskar din blogg, Marianne! Så fin och så personlig! Du bjuder verkligen in oss läsare till dig!

    Jag önskar dig en skön kväll, och snart är det helg så jag hoppas du får en underbar helg också!!

    Kramar
    Mona

    SvaraRadera
  14. Vilket inlägg!! Så kul att se. Gillar verkligen det vita och den milda blåa färgen.
    Trodde katten var ett gosedjur när jag såg bilden men det var tur att jag läste.
    Tack för visningen.
    Ha det gott
    Annika

    SvaraRadera
  15. Tack för att jag fick se er ovanvåning! Så trivsamt och ordningsamt ni verkar ha det, önskar mina tjejer kunde ta efter ;-) Ha det så bra, kram Eva.

    SvaraRadera
  16. Hej! Herregud, vilken energi du har!! Du är verkligen kreativ just nu, pysslar och fixar! Och bra blir det! Hjärtanen var otroligt fina!
    Rummen dina döttrar har var väl precis lagom med färgerna de har! Blir trist med bara vitt..;)
    Tack snälla du för upplysningen om "Parmy"..! Roligt att få veta det du skrev! Jag hade gärnat provsmakat de där karamellerna :)!
    Ha en trevlig Helg!

    SvaraRadera
  17. Hej Marianne.
    Vilket vackert trapphus,ja allt var ju så smakfullt och snyggt.
    Min övervåning ska jag inte visa:)
    Där ser ut som ett bombnedslag,men vi är lite på gång där....får se så småningom.
    Hoppas du får en härlig helg
    Kram Anette

    SvaraRadera
  18. Hejsan!
    Åhhh, sen sån fin trappa ni har...härligt med det vita och blåa. Själv drömmer jag om att måla vår trappa som är i ren furu; blä! :o)
    Ha en riktigt härlig helg,
    kram Lydia

    SvaraRadera