måndag 6 april 2009

Skön söndag....

När jag vaknade i går morse så tänkte jag...,typiskt att det skall vara mulet och kallt just idag när jag är ledig.
Men.., det klarnade upp under dagen och det blev en solig och skön dag.., tackar för det!,
Efter att ha korat den lycklige vinnaren i min påsktävling så åt jag en stadig frukost och efter det for jag iväg med Lena (den stolte ägarinnan av Mellbyns Allehanda) till Anebro och frossa i påsk och åter påsk...., det var Påskmarknad där och det stod ett femtontal utställare som sålde sina vackra alster, tavlor, hönor i tyg och porslin, halmkonst och en himlans massa annat.

Det blev inte mycket till påsk jag fick med mig därifrån men en gudomligt god apelsinsaft som var hemmagjord och jag avslöjar redan nu att halva flaskan har redan gått åt..,mums!!
Lite gott kaffebröd och en sirapslimpa hamnade oxå i min inköpskasse, får passa på att köpa hemmabakat när man har ont om tid att göra själv...
Innan jag for hem för att städa så fikade jag på Mellbyns hos Lena och Anders och hur är det nu.., har jag någonsin gått därifrån tomhänt..????
Nää, och det är stört omöjligt att ta sig därifrån utan att shoppa, hon har ju nytt varje gång jag är där.
Älskar Mellbyns Allehanda och trevligare personal får du allt leta väldigt länge efter och ni som aldrig varit där eller inte varit där på länge.., åk dit vettja och bara njut utav allt dom har att erbjuda!!!
Visar er lite bilder därifrån, lite på mina köp och andra go´saker...
Påsken kikar fram lite både här och där på Mellbyns Allehanda.., gillade verkligen den här fina hönan med sina sex små kycklingar i form av äggkoppar.., gulligt!
Tuppar, hönor i alla dess former och färger.., påsken är minsann färgglad och det behöver vi nu till våren.., färg i massor!
Oj oj, vad jag gillade detta äggfatet med tillhörande salt & salt (det är så Anders förklarade vad karen skulle vara till...) inte salt & peppar inte..., visst är det vackert och en skön grön färg.
Nu blev ju inte detta mitt utan när jag sitter och avnjuter en god kopp kaffe ser jag att en dam kommer gåendes mot kassa med detta fatet i sin näve och jag tänker ju givetvis..., F-N oxå, nu var jag för sent ute!!!!
Är det någon som fyller år i augusti månad.., ja, inte jag iallafall och det kan jag tycka är synd när jag vilar ögonen på denna otroligt söta tavla, man blir glad av att titta på den och man längtar till den sköna sommaren....
Det "heliga" linneskåpet är oftast fyllt med härligheter, handdukar, dukar, löpare, örngott och det mesta i linne. Där sätter man sig gärna på huk och bladdrar i högarna och en och annan duk har jag fått med mig hem och fler lär det bli......
Lite sugen på dom vita kökshanddukarna som ligger så fint ihopabuntade.., får se om dom ligger kvar tills nästa söndag....
Har ni någonsin varit på en loppis där ni kan köpa en tvättad och MANGLAD duk eller gardin.., nä, inte jag i heller, förrän nu då!
Lenas mamma både tvättar och manglar alla dukar och det känns helt underbart att ta i dem och du kan lägga det du köpt på sin plats där hemma direkt, luktar gott och känns skönt att slippa stryka..., lyx!
Ja.., här vet ni, detta är mitt "nya" datorbord som jag införskaffat.
Litet och nätt och min laptop passar perfekt på det, lite skrapning och färg så blir det kanon...
Nu glömde jag ju att ta bilder på min byrå jag oxå köpte igår men nu står den där hemma och jag skall inte glömma att ta ett "före" kort på den innan jag målar om den.
Ett par taklampor blev det oxå, till sovrummet och vardagsrummet.
Vilket vackert piano, skulle kunna tänka mig att köpa det som en vacker möbel bara, spela piano kan jag ju inte!
Litet och lättplacerat och vilka underbara detaljer det har..

Har ni sett.., tillverkat i Åmål!

Jo, det här gillar jag...

Givetvis så kan du tända ljus när du blir sugen på att dra en truddilutt.., och allt detta får du för.., håll i er

350 kronor!!! Billigt för ett så vackert piano!

Allt för idag...

Kram Marianne

5 kommentarer:

  1. Kul med ett piano tillverkat i min stad! Så mycket fina saker du sett, gillar verkligen ditt nya databord. Ha det bra, kram Eva.

    SvaraRadera
  2. Det där databordet kommer nog bli snyggt!
    Och vilket piano! DET blir man ju lite sugen på...!
    Jag har haft fundering på att ta en tur dit, till Mellbyns Allehanda, och jag blev inte mindre nyfiken nu...

    Ha det gott!
    (och förresten, snart har jag fått liiite ordning så det går att komma och besöka mig i växthusen... Har plockat fram fler såna krukor som du köpte sist gång :)

    SvaraRadera
  3. Ojj vad du har handlat, Mellbyn er vel snart helt tom:) Skojar bara. Jo, allt på min skänk er från deg eller Mellbyn så det er inte konstigt att du känner igen saker. Grenen er inte trollhassel, kommer faktisk inte i håg vad den heter.
    Ha en fin kväll, jeg og min mamma kommer innom (utan barn som står og väntar på utsidan) en annan dag.

    SvaraRadera
  4. Härlig butik det verkar vara, fylld av fina fynd. Bordet kommer att bli perfekt till en laptoparbetsplats. Visst är det nästan sorgligt att pianon inget är värda längre. Jag har just räddat ett snirkligt vackert piano med kandelabrar från att hamna på tippen. 500 kr hemkört o klart!
    Ska vakta brevlådan imorrn! Hihi..
    Kram Cilla

    SvaraRadera
  5. halloj i påskhelgens vilsamma rum. Blev så nostalgisk när jag såg dina bilder. Precis en sådan Orgel hade vi när jag var liten. Pappa ropade in den på aktion i socknen. Vi kallade den för tramporgel eftersom man måste trampa luft i den för att få ljud.
    Kram/Lo

    SvaraRadera