torsdag 23 april 2009

Hjälp mig......

Imorse ringde Helene Glaes till butiken och frågade om jag var intresserad av att kika på hennes Jane Austen dockor.., hmm, för det första visste jag inte ens vem Jane Austen var och ni får gärna skälla på mig för detta...., men hur det än är så har jag sett Helenes härliga hantverk tidigare och visst blev jag nyfiken på hennes dockor.

Knappt en timme senare kommer hon in i butiken med en stor härlig korg fylldsprängd med Jane dockor.
Nu kommer vi till det jag behöver hjälp med.....
Jag är ju ärligheten själv och sa ganska så omedelbart till Helene att jag inte gillar denna typen av dockor men att jag säkert är helt ute och snurrar.
Nu vill jag "pejla" läget med er som säkert är mer erfarna när det gäller textil dockor.., vet ni om det finns någon marknad för dessa, är det någon av er som sett något liknande innan?

Hantverket är fantastiskt och hon är otroligt duktig på att få till finliret, mycket välgjorda och priset ligger på 350 kronor och dom är ca 70 cm långa.

Här kommer ett smakprov på två utav hennes dockor.....


Tackar ödmjukast för era tips om hur jag skall göra....
Kram Marianne


12 kommentarer:

 1. Tänk så roligt när de söker upp en och vill att man säljer deras hantverk. Du, jag är väl sådär imponerad av dockorna, men på många fina heminredningsbloggar har de sådana dockor...är det inte dem som kallas Maileg?
  Kram lydia

  SvaraRadera
 2. Jag dyrkar Jane Austen och skulle köpa en docka bara för att de kallas Jane Austen-dockor! Får jag gissa? Den överste heter Elisabeth och den nedersta Ellinor? :)

  Kram

  SvaraRadera
 3. Kul att du är tillbaka! Smart drag att vila, farligt att gå omkring och vara så trött... Vackra dockor, har hon möjligen en syster som heter Yvonne..hade en arb.kamrat med det efternamnet en gång... Ha det så bra, kram Eva.

  SvaraRadera
 4. Ehh, jag tycker det ser ut som Tildadockor! Och jag tycker dom är söta fast jag föredrar dom i vitt. Tildadockor brukar ju säljas på Tradera från 200 och uppåt. Men det kanske inte är någon jätterusning efter dom...
  Ha det bra! Kram Cilla

  SvaraRadera
 5. Hej! hahha NU vet jag också vad det är då! Det var ett tag sen jag kikade in så jag tar och önskar dig en trevlig helg samtidigt. Kram på dig //Christa

  SvaraRadera
 6. Håller med tidigare kommentar.....Ser ut som Tildadockor i mina ögon och jag skulle nog inte köpa en färdig docka utan heller sy en själv i lite mer ljusare färger. Blir som mycket roligare när man gjort nått själv. Alltså om jag nu bott i närheten så hade jag inte åkt till dig bara för att köpa en sån docka!!! Sen håller jag fullständigt med att de är vackra och arbetet är säkert jättefint men du ville ha råd.
  Ha en härlig helg / Eva-Mari

  SvaraRadera
 7. Hej! Jag tycker (Tilda) dockorna är mysiga och charmiga på alla sätt!.. Men det kanske ska mycket till att hosta upp 350 kr för just en docka? Även om de är välgjorda och det är ett fint hantverk..hoppas du har fått lite vägledning!

  SvaraRadera
 8. De där dockorna är ju jättesöta! Maileg trodde jag att de kallades...

  Va härligt när någon söker upp en istället för att söka leverantörer, det får du verkligen ta som en komplimang.

  Kram Britt

  SvaraRadera
 9. Hej du, det är Tildadockor som är sydda efter en norsk författares mönster, det är många som syr dom och säljer på tradera, det finns ochså Tildabloggar. Priset är nog lite dyrt tycker jag. Kram Katarina.

  SvaraRadera
 10. Hej du. glömde att säga att Panduro säljer matrial till dom.Katarina.

  SvaraRadera
 11. Dom är fina dom Tilda dockorna , har själv ett par stycken ! Kramar Susanne / den gamla skolan

  SvaraRadera
 12. Sent ute med en kommentar men jag har ju hittat hit till dig idag och måste säga att jag gillar dom jättemycket. Önskar att jag kunde sy såna själv men icke... jag pysslar med en massa annat istället!/ Marie-Louise

  SvaraRadera