torsdag 2 december 2010

Bakar jag för mycket eller...?

Nu har bannimej ugnen gett upp, går säkert att lösa men ni vet där med att få "tummen ur".
Jag har bara konstaterat för mig själv att jag får sluta baka var varannan dag men det är ju så sablans gott med himmabagad bröd och góa himmabagade kagor:)

Dalahästarna håller mig sällskap uppe på spiskåpan, en röd härlig äpplekrans skapar julstämning för dom:)

Mmm, familjens favvobullar fyllda med havre, solrosfrön och rostade sesamfrö....

Så här tjusig och mycket annorlunda spis har vi nuförtiden, allt kan ju inte vara perfekt.., eller?!?!?
Pengarna får gå till julegaver istället för en ny ugn.....

Ölbröd..., låter kanske inte så gott men jisses vilket underbart bröd.
Nu skall jag försöka varva ner inför morgondagen då jag skall börja första dagen på mitt nya jobb, berättar mer om det en annan dag men ni får gärna hålla en tumme eller två för att det kommer gå bra för mig:)
Kram
Marianne


18 kommentarer:

  1. Vadå! nytt jobb!!?? Visst ska vi hålla tummen=)=)
    Nu MÅSTE du bara ringa.
    Kram

    SvaraRadera
  2. Vi har precis samma spis tror jag, fast mitt handtag sitter fast. Jag är ju inte mycket till bagare. Gissar att din familj är mer än glada för allt gott bröd.
    Kramar
    AnnaMaria

    SvaraRadera
  3. Kan man baka för mycket bröd? Neej det tror jag inte... såå mycket godare än köpt, och nyttigare!
    Nytt jobb?? Låter hur spännande som helst, nu blev man nyfiken:) Lycka till!!!!!!
    Kram Cilla

    SvaraRadera
  4. Fniss, så där såg vår spis också ut innan maken satte i en jättebult, sååå fult men ack så praktiskt. :o)

    Dina buller ser helt underbara ut, blir sååå sugen.
    Jättelyckatill imorgon,
    varmkram Lydia

    SvaraRadera
  5. Hej Vännen!!!
    Tack för din gulliga kommentar!!
    Åååå vad gott med nybakat!!!!mmmmmmmm
    Kram Agnetha

    SvaraRadera
  6. Vad gott med nybakat. Här var det längesen det blev nybakat.. den doften är ju underbar.
    Roligt att du hittade till mig!
    Ha det skönt i vinterkylan, Kram Marie

    SvaraRadera
  7. Åh, vad gott det ser ut med allt ditt nybakade. Jag bakar bröd alldeles för sällan... Låter spännande med ett nytt jobb, lycka till! När jag skrev att det var dags för barnens julkalender menade jag den på tv. Nä, jag har rationaliserat bort en daglig paketkalender för dem, dels tycker jag att de blir lite bortskämda och dels tar det alldeles för mycket tid. Däremot har jag låtit ngt litet ligga i en julstrumpa på adventssöndagarna, det käns mer lagom.

    Hoppas att du får en skön och mysig fredag!

    Kram Anna-Lena

    SvaraRadera
  8. Hallå där vännen!!
    Va redig du är,nybakt bröd är något vi inte är bortskämda med här i våran familj,men dä ä ju så GOTT.
    Snälla du försök att komma till baldersnäs någon annan dag än lördag,då ä inte jag där skall nämligen till Nora på julmarknad.
    Kraam Therese
    (www.herbretantik.se)

    SvaraRadera
  9. "Himmalagad"... - där avslöjade du din sköna skånska! =)
    Din familj måtte vara lycklig, som får så mycket gott var och varannan dag!

    Ha det så gott i vintervädret!
    /Anna-Karin

    SvaraRadera
  10. Vad duktig du är! Hinner baka så mycket.
    Lycka till med jobbet!
    Kraam
    Sanne

    SvaraRadera
  11. Dina bröd ser helt ljuvliga ut! Vill du lämna ut recept?
    Kram Eva (född dalslänning)

    SvaraRadera
  12. Hej Marianne!
    Jag håller alla tummar och tår för dej,och hoppas det går bra.
    Oj,tänk om jag skulle baka så mycket bröd,då skulle familjen svimma:)Låter ljuvligt med nybakat bröd varje dag.
    Laddar för lite julgodis,såg lite nya recept på en blogg.
    Må så gott
    Kram Anette

    SvaraRadera
  13. Nytt jobb?? Klart håller tummisar för Dej.. Visst är det gott m dé himmalagade!! Jag gjorde faktiskt Mummabröd=filmjölkslimpor- idag. Går så snabbt o bra o jag vrierar med alltifr.övrbliven mussli till kli o solrosfrön iblandad.
    Nu får du viska framöver hur det går!!
    Jättekram Ninne

    SvaraRadera
  14. Man känner nästan hur det doftar nybakt ändå hit!!
    Spännande med nytt jobb! Ser jag fram emot att få läsa mer om!
    KRAM!

    SvaraRadera
  15. Hej Marianne!
    Tack för din gulliga kommentar!

    Åh vad härligt med allt hembakat! Har inte blivit mycket sånt här på ett tag. Du skulle skratta om du såg vår spishörna.... Den har vi varit på gång att renovera under tio års tid. Nu fungerar inte alla plattor samtidigt längre. Och ugnen, fniss... Har precis varit och tittat på en ny spis och har så svårt att välja, alla är ju så fina. Du vet vi har en sån med vanliga plattor! Så vi kommer bli jättemoderna nu... ;)

    Vad spännande det lät med nytt jobb!!! Lycka till och ha en underbar helg!!
    Kram Susanne

    SvaraRadera
  16. Hej!
    Visst är det ljuvligt gott med hembakt, och den bästa av dofter...mmm

    Lyckospark till nya jobbet!!

    Kram Mariette

    SvaraRadera
  17. Hej!
    Igår så gick jag sista gången på foto kursen i Karlstad. Jag kan verkligen rekommendera den. Har fått lärt mig sjukt mycket på 5 ggr.

    Lycka till på ditt nya jobb.

    Ha en trevlig helg!
    Kram

    SvaraRadera
  18. Dina bröd ser verkligen goda ut:) Jag gillar också att baka bröd, men sedan jag börjat jobba är det så mycket man ska hinna med på de få dagarna man är ledig. Delar du med dig av dina goda recept måste jag ju prova.

    Lycka till med ditt nya jobb. Håller tummar och tår för dig.<3
    Monica

    SvaraRadera