måndag 30 augusti 2010

Här är jag igen.....

fast fem kilo tyngre och några skruvar och konstiga plattor rikare!

Nu har jag fibblat till det riktigt ordentligt mina vänner, jag har nämligen gått och brutit ena fotleden.
I tisdags var jag i Grebbestad (sommarstugan) och tanken var att jag skulle stanna några dagar och bara softa och ta hand om mig själv.
Ja, ett skönt avslut på sommaren helt enkelt!
Men.., jag halkade på dom blöta klipporna och bröt min vänstra fotled.., båda "knölarna" gick åt pipsvängen och nu är jag skruvad till tusen där inne och bär runt på ett flera kilo tungt gips.., puuuh!
Mår väl si så där och humöret svänger ganska häftigt.., stackars Janne och tjejerna som får stå ut med mig nu men jag hoppas dom orkar i några veckor till innan jag fått snits på att stappla runt på dom förbaskade kryckorna.

Livet förändras fort mina vänner, ta vara på dom bra dagarna.
Nu när man sitter här hemma, ganska handikappad om jag själv får säga det då värdesätter man det minsta lilla.
Sex veckor med gips och några månaders rehabilitering efter det, sen sägs det att jag skall kunna börja gå igen.., börja om från början.

Fem dagar på sjukhuset gjorde att jag kände mig trygg i mina smärtor, underbar personal som tittade till mig dag som natt och gjorde vad de kunde för att lindra mina smärtor.
Jag var lite nervös för att åka hem igen....

Efter två operationer skall läkarna nu ha fått ordning på kaoset i min fot och jag hoppas och ber till han den glade där uppe att det ser bra ut om två veckor då jag skall in och ta stygnen och få nytt gips...., jag håller tummar och tår för detta!

Jag kommer tyvärr inte att kunna springa runt med min kamera på ett tag nu så det lär inte bli så många inlägg på några månader men jag lovar att jag håller koll på er och hälsar på er lite då och då.

Ta väl hand om er alla godingar....
kram


Marianne

31 kommentarer:

  1. Men oj kära du!!! Vilket elände på sommaren. Nu får du försöka ligga ner och fota istället......kanske det blir lite nya vinklar. Du får köra med dom där hemma och be dom flytta runt lite saker åt dej....hihi.
    Nä....tycker verkligen synd om dej, så fort det kan svänga. Hoppas du kan hoppa runt snart

    Kram Åsa

    SvaraRadera
  2. Men vilken otur! Stackare... Tur i oturen dock att det inte var mitt i sommaren du blev handikappad. Nu får du mysa framför brasan med en god bok och en kopp the i högsta hugg...
    Kram/ Anna

    SvaraRadera
  3. Men älskade käre vän,vilken olycka!!!!Typiskt när man ska ta det lite lugnt att sådana saker händer,men försök att ta det lite lugnt!!!!!Så att du blir riktigt bra igen!!!
    Tusen värmande kramar till dig!!
    Anne-Lie

    SvaraRadera
  4. Men kära vän...vilken otur!!!
    Hoppas att du Har många goda böcker och magasin att läsa nu då...krya på dig!
    kraam

    SvaraRadera
  5. Men oj, stackars dej, det lät riktigt hemskt och ont. Vilken otur man har ibland. Hoppas att du har det så bra det går, och att det läker fort. Krya på dej nu. Kram Anna-Karin

    SvaraRadera
  6. Ajajaj, det lät inte alls som ett kul avslut på din sommar.
    Känner igen mig i din berättelse faktiskt. För exakt ett år sedan föll P på klipporna när han fiskade och fick ett mycket otäckt hack i huvet och hjärnskakning. Och nyligen har jag ju precis varit inne en sväng med ena dottern som opererat sin brutna handled, och fått stift insatt. Det var inte alls trevligt att se sitt barn nedsövt, nervöst var det innan hon vaknade, usch.
    Så visst vet man inte alls vad dagen har att erbjuda en när man vaknar på morgnarna. Och istället för att i tid och otid gnälla över allt tråkigt, som vissa har en tendens till(jag bla) så kan man väl vara tacksam över att inget av allt som vi råkat ut för, eller andra tråkigheter, händer.

    Tror ändå att du får ut en positiv sak av din olycka, för tänk vilka armmuskler du kommer att få av allt hoppande på kryckor.

    Ha det nu så trevligt det bara går med din fot!!
    Camilla

    SvaraRadera
  7. Meeeeeeen vilken otur!!! Stackare, du får läsa, mysa, titta på tv och tycka synd om Dig själv!!!

    Ha det så bra du kan...
    Många kramar Malin

    SvaraRadera
  8. Hej gumman!!
    Jag ser ju nu att gipset är bra mycket större än när vi var och hälsa på dig på sjukhuset. Ingen lätt sak att bära med sig. Men det klarar du galant. Ta det bara lugnt tösen min.:)
    Kramar mor

    SvaraRadera
  9. Nämen oj vilken olycka! Visst kan man undra hur det kan gå så galet när man riktigt tänkt mysa och sköta om sig själv. Nu får du istället låta din familj passa upp dig och sköta om dig!
    Många kramar från Monica

    SvaraRadera
  10. Vilken otursgumma! Aj, aj, nu tycker jag uppriktigt synd om dig...
    SJälv vrickade jag till foten i lördags (klev fel här ute på trappen, så där klumpigt som bara jag kan) och ojade mig som attan för det, fast det gick ner på två dar.
    Nu får du passa på att läsa böcker, inredningstidningar och se till att din familj passar upp på dig!
    Krya på dig!
    /Anna-Karin

    SvaraRadera
  11. Vpj nej gumman! Vilken otur du hade! Jag hoppas att de dina pysslar om dig och att du kan få någon slags sysselsättning för annars blir tiden lång! Tidningar, böcker, något handarbete och internet är det jag genast kommer på... Stora kramen och tummarna upp håller jag för att det ska börja ta sig!!!

    SvaraRadera
  12. Det var väl själva den vilken otur du hade. Ja man ska ta tillvara nuet för man vet aldrig vad som kan hända.
    Hoppas att du gillar att läsa, kanske handarbeta med något kul så att du får tiden att gå.
    Håller tummar och tår för att det ska visa sig vara bra när dom tar stygnen om två veckor.
    Kramar:)

    SvaraRadera
  13. Aj, aj.. Det där låter inget vidare! Hoppas det läker till sig fint och att du får kontroll över kryckorna snart! Krya-på-fotleden-kram!

    SvaraRadera
  14. Stackars dig, vilken otur. Nu gäller det att ha folk omkring sig, så man kan kommendera sysslor. Lider med dig. Hoppas det läker fort.
    Ha det så bra det går
    Kram Marianne

    SvaraRadera
  15. Men jösses, det här var ju inte bra. Stackars dig, vilken sabla otur att berget var halkigt. Det är så fort gjort, man hinner inte blinka förrän man halkat iväg. Det blir bra med foto på din fot nu några veckor, vill ju höra hur det går för dig. Jag ska till Tanumsstrand om någon vecka, det ligger väl precis vid Grebbestad. Ska verkligen gå försiktigt på klipporna.
    Skickar en bamsekram till dig
    AnnaMaria

    SvaraRadera
  16. Du får se det positiva i det hela, det är helt rätt årstid för innesittande. Kylan och regnet gör det mindre lockande att gå ut.

    Om jag hade bott i närheten hade jag kommit över med DVD-filmer och ett gäng pocketböcker. Nu hoppas jag att du har andra i din närhet som kan passa upp på dig.

    SvaraRadera
  17. Hej min vän!
    Jag hoppas att du kommer ihåg mig fortfarande, du vet jag som är så dålig på att skriva tillbaka! (jag hoppas att du förlåter mig....)Det är inte bara att kika in o skriva några rader till dig, för man vill alltid "babbla" om så mycket annat här i världen!

    Men Lilla Gumman vad har hänt med dig? Vad tokigt det kan bli, du som bara skulle softa o ha det skönt! Tänk vad olyckan kan vara framme snabbt utan att man hinner blinka.....
    Jag förstår att du känner dig riktigt handikappad, men jag tror säkert din goa Janne o tjejerna pysslar om dig!

    Tänk om jag bodde närmre då kunde vi träffas....
    Men nu när du bara kan ligga o äta praliner på dagarna, Fniss! Så kanske vi skulle kunna pratas vid på telefon?

    Sköt om dig nu vännen o Massor med Krya på dig kramar till dig från hela familjen här.....Therese

    SvaraRadera
  18. STACKARS, vilken himla otur!!! Hoppas allt ligger som det ska så att det bara går framåt från och med nu!
    kram!!

    SvaraRadera
  19. Lilla Gumman.. Inte får man göra såå! Det är väl ca3 veck.sen vår dotter Monica föll ibland stenarna i sin trädg. Hon hade turen att Bara vricka sin fotled, o nu har du gjort det riktigt ordentligt. Fy attan va ont det gör-- om du visste vad jag känner med Dej. Nu får du ju verkligen ta de lugnt- fast det inte blir i den form som du tänkt. Kommendera man o barn att passa upp dej- o se till att ha grejorna nära när de lämnar huset. Inget är värre än att inte kunna få göra det man tänkt JUST NU när man sitter fast som du gör
    Vi håller alla tår o fingrar för att de har pusslat rätt när de satte ihop det hela så du kan få lite lättare gips om 14 dag.
    Riktigt varma kramar till Dig
    Ninne

    SvaraRadera
  20. Viken otur! Inget vidare med gips och brutet. Tycker jätte synd om dig och hoppas att du inte har ont i alla fall. Har aldrig varit gipsad i hela mitt liv, pepper,pepper.

    Ha en fin tisdag
    KramKram
    Lotta

    SvaraRadera
  21. Men din stackare...lider med dig och vet vad du går igenom. Har själv gått igenom en stor op och gick med gips från fot till ljumsken i 3 mån inen höjdare och då fans inte bloggandet i mitt liv. ta vara på tiden till dig själv så gott det gåt. Mycket finns online....hihih

    Ha det gott
    Anna

    SvaraRadera
  22. Nej men oj oj oj, detta var inte bra. Hoppas att tillfriskningen går fort som attans så vi får dricka den där koppen te nån gång, den kommer att smaka jätte bra för då är du säkert bra i leden igen.

    BAMSE kraamar från helena

    SvaraRadera
  23. Tjenixen tösen min!
    Det är klart att du får gnälla:) Det är du faktiskt berättigad till just nu:) Klart som f.. att du har ont i ryggen, tänk vilken snedbelastning du får. Och händerna måste ju vara krykorna. Inte alls konstigt. Hoppas att du kan sova om nätterna bara.
    Var rädd om dig.
    Kramizar
    Love you to!!

    SvaraRadera
  24. Men vilken otur du hade! Hoppas du nu kryar på dig och att du blir lite ompysslad :-) Sköt om dig så länge och ha det så gott du kan!! Kram Camilla

    SvaraRadera
  25. Usch stackars dig.
    Sänder en stor kram
    Hanna

    SvaraRadera
  26. Men ajajaj vad har hänt här? Vilken förskräcklig otur! Men ändå tur att det inte var mer som bröts, eller att du slog i huvudet eller så... Men jag förstår att det räcker med det här. Jag lider med dig!
    Hoppas att du kryar på dig snart ändå!
    Kramar
    Marie

    SvaraRadera
  27. Oj, det var illa! Inte kul att sitta med ett paket på benen som väger en hel del!
    Hoppas du finner ngt tidsfördriv som underlättar för att göra din dag så bra som möjligt.
    Ta väl hand om dig! /Bea

    SvaraRadera
  28. Men oj då.. undrade just var du tog vägen!
    Sådant elände.. hoppas verkligen du snart blir av med smärtorna. De andra får faktiskt ha lite förståelse.
    Många kramar till dig från
    Annika

    SvaraRadera
  29. Hej! Förstår att det känns trist! Det är ju först när man är skadad/sjuk som man verkligen uppskattar att vara frisk.. jag ska omedelbart sluta gnälla över småsaker! Men några veckor går fort, försök göra sådant(du kan)som du inte skulle tagit tig tid till annars,så blir det inte bara en lång väntan på att bli återställd!
    Ha det nu så bra det går & Lycka till!

    SvaraRadera
  30. Stackare! Du som skulle vila upp dig..nu får du verkligen vila! Krya på dig! Kram :)

    SvaraRadera