söndag 21 juni 2009

Skåneresan är slut.....

och ni kan tro att dessa tio dagarna har gått fort.., riktigt fort!!

Jag har haft en helt fantastisk semester nere i vackra Skåne, var lite rädd för att jag kommit ifrån hur vackert där verkligen är.
Alla underbara korsvirkeshus har fått mig att bli sugen på att bygga mig en egen liten Skånelänga här uppe i Dalsland..., why not!!!
Janne rynkade lite på näsan när jag kom med förslaget.., hmm, en Skånelänga i Dalsland???

Min syster gifte sig i lördags och det var så romantiskt och vackert som ett bröllop bör vara och inte blev det sämre av att vi hade röta med vädret, inte en droppe regn trots hotfull himmel med mörka moln som cirkulerade runt oss.

Den ljuvliga middagen hade vi ute på "Långa bryggans" restaurang i Bjärred och det var häftig att ha havet strax under fossingarna!
Välkomnades med champangne och jordgubbar och så en hel del blåst i håret förståss.., snarare storm, så vi alla var rejält tilltuffsade om frisyrerna när vi väl gick in till bords.

Det var ett bröllop som jag aldrig kommer att glömma.., nu är min älskade syster hustru i huset och jag är helt övertygad om att hon kommer att klara rollen galant.

Lycka till min kära syster..., Love you!

Men nu skall ni få höra..., jag är FÖRÄLSKAD!!!!
KÄR UPP ÖVER ÖRONEN!

Hann inte parkera knappt och jag for ut ifrån den smått rullande bilen och utbrast i ett vrål..., DIT IN SKALL JAG och det är NUUUU!!!!!!

Vi har precis kommit till Simrishamn och det första jag upptäcker på Storgatan är BUTIK VÄSTANBÄCK 99.., ja, den lilla butiken bara fyller ut hela Storgatan med sin närvaro och suget är gigantiskt, måste bara få ta en titt.., en snabb titt som blev lång och intensiv.
Jannes intresse är kanske inte direkt i nivå med min när det gäller dessa butiker men han "offra" sig en stund och lät mig frossa i denna underbara butik, liten men naggande god...., VÄLKOMNA IN ni oxå, tar er med på en liten runda.....

Snygg exponering utanför som gjorde att suget uppstod....
Här har ni två underbara tjejer som tar emot er om ni gör ett besök, tack snälla för att jag fick ta bilder på er butik och se.., ni blev ju hur tjusiga som helst på bild.., hihi!!!!
Lycka till i sommar och hoppas ni får en bra försäljning med många rara turister!

Ja.., första bilden ifrån butiken tycker jag förklarar direkt hur himla vackert och inspirerande där är....
Enormt duktiga på att exponera med diverse gamla prylar.., blandat med det nya.
Skön mix......
Nostalgikänsla med dom gamla burkarna och emalj muggarna, hade en sådan mugg när jag var liten fast den hade färgerna som..., blå med gul kant, om jag minns rätt.

Förstora bilden och du kommer att få en nostalgikänsla som inte är utav denne världen..., sååå roligt att bara stå där och frossa i alla godsakerna.
Zink, gjutjärn och vitt.., vackert!!
Så fräscht, vill ha, vill ha......

Överallt i butiken var det en skön mix mellan gammalt och nytt....


Snygga blomsterpinnar med söta betong ansikten på rostig pinne, vackra i vilken kruka eller rabatt som helst....
Hmm., skulle vilja ha alla dessa tuffa tvålblocken i mitt eget badrum.., dom var inte bara snygga utan luktade himmelskt gott!!
Helheten.., det lilla skåpet, två murgrönor i vackra krukor och tvålen i centrum, ja, tjejerna är duktiga på att få till det!
Stolen ser inbjudande ut, hade jag satt mig i den hade jag nog aldrig tagit mig därifrån.., så mycket att vila ögonen på!

Planteringsbordet står redo för sommar planteringarna!
Ja, som ni säkert förstår så var jag rent lyrisk när jag spatserade runt i denna underbara butik och kameran gick på högvarv.
Nästa gång jag tar mig ner till Simrishamn så är det med all säkerhet att jag gör ett besök till Butik Västanbäck 99 igen.
Detta var bara ett utav alla våra stopp vi hade under vår semester på Österlen, kommer snart att berätta mer om vår semesterresa.
Ses snart igen och ta väl hand om er....
Kram Marianne
6 kommentarer:

 1. Oh!
  Vilken härlig butik!
  Förstår att du kunde spendera en ganska lång stund där inne!

  Och vad härligt det låter med bröllopet!
  Spännande att få se/höra mer om din resa sen!

  Ha det jättebra och VÄLKOMMEN hem!!!
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Härlig butik! Dit måste vi svänga inom på vår Österlenrunda vi snart ska göra!
  Så skönt du verkar ha haft det i Skåne! Men vem kunde vänta sig annat?!;-)
  Vilken lycka för brudpar & er att ni slapp regn! Och härligt få se sin syster gå in i äktenskapets hamn (?!?!...;-)...) på ett så lyckat sätt!
  Ha det gott hemmavid... också!;-)

  SvaraRadera
 3. Så roligt att ni hade tur med vädret och fick besöka en så härlig butik. Jag njöt av att förstora bilderna och se allt det vackra, kram Eva.

  SvaraRadera
 4. Hej! Jag förstår dig till fullo! Den butiken hade jag absolut inte kunnat gå förbi!Gammalt och nytt,det är det som blir så trevligt ihop!
  Men, DIN affär ser jättemysig ut den med! Tänk om vi skulle stanna till i ED på väg till kusten i sommar? Hoppas! Ha det bra!

  SvaraRadera
 5. Ett sånt bra tips, jag ska till Simrishamn på fredag och då ska jag besöka den här butiken.
  Kramar

  SvaraRadera
 6. Hej..
  Vilka härliga bilder det blev och Både Anna och jag fastnade på bilden:D Som du förstår är det jag som är Josefine som jobbade i Butik Västanbäck 99.. Tråkigt nog ska butiken läggas ner nu men Anna kommer troligtvis öppna en nätbutik med hennes unika ting.
  Tack för vackra bilder..
  Kram Josefine

  SvaraRadera