tisdag 14 december 2010

Jag är redo....

att ta emot alla knepiga snöoväder som väntar för nu har jag laddat upp med godsaker!

Så.., låt det snöa hur mycket som helst........





(Receptet har jag hittat på nätet)
Parmesankex
Ingredienser:
100 g riven parmesanost
120 g vetemjöl
100 g rumstempererat smör
några riv på en muskotnöt
1 nypa cayennepeppar
10 g havssalt
torkade örter och hackade nötter till garnering
Blanda alla ingredienserna i en bunke för hand till en jämn deg och verkar degen torr tillsätt en matsked vatten.., eller två.
Ta upp degen på bakbord och forma två rullar, ca 3 centimeter i diameter.
Rulla dom i örter och nötter, tex timjan, rosmarin och pinjenötter.
Lägg i kylen i 30 minuter.
Sätt ugnen på 180 grader.
Skär rullarna i tunna skivor och lägg dom på bakpappersklädda plåtar.
Grädda 7-8 minuter eller tills dom får fin färg.
Förvara kexen i papperspåse eller burk.
Hoppas dom smakar....
Kram
Marianne



16 kommentarer:

  1. God Kväll i stugan!
    Hoppas allt är bra med dig.
    Mums, vad gott det ser ut din lilla "fresterska" där....
    Hur kommer man se ut efter jul egentligen?

    Nu har jag anmält mig till din fina tävling....

    Julkramar till dig från mig!
    Therese

    SvaraRadera
  2. Med alle disse godsakene her kan du jo bare kose deg :o)

    ha en fin kveld :o)
    Klem Kram!!

    SvaraRadera
  3. Tack, vännen för dina värmande och förstående ord.
    Så mycket klokhet och tröst man möts av genom bloggandet. Varför har man inte börjat tidigare?
    Snöa får det gärna göra för min del också, det är kylan som är värst, inte för min egen del utan för barnen och de stackars djuren ute...jo, att kånka frysta vattenhinkar är kanske inte så roligt. Men man får kondis!
    Ha det bäst,vännen,
    Eija

    SvaraRadera
  4. Det där lät gott. Men snön får gärna vara. Är så nöjd (hm!) med den som redan trillat ner.
    Hoppas du har en bra kväll.
    Kram Elzie

    SvaraRadera
  5. Men så bra! Då gör vi så här, att jag skickar all snö, vinter och minusgrader till er! Minus 22 grader, låter väl jättemyyysigt va? (du hör väl min iskalla ironi där va..?) Jag försöker ta mig igenom vintern genom lussekattsätande... går sisådär! ;-D

    SvaraRadera
  6. Det där lät riktigt gott! Det ska jag ta och prova någon gång.
    Ha en skön kväll!
    Stor Kram Annelie ♥

    SvaraRadera
  7. Smarriga recept härinne idag ;)
    Tackar !!!
    Kram ullamaria

    SvaraRadera
  8. Inte snällt att visa såna godsaker när jag sitter här och är hungrig!
    Hoppas du blev glad och stolt på dansuppvisningen.
    Kram Eva

    SvaraRadera
  9. Mums, såå gott! Vill ha.... :)

    Kram Marie

    SvaraRadera
  10. Wow, det där lät hur gott som helst, speciellt för en parmesanälskare som jag.
    Dock är jag totalt värdelös på att baka :(
    Har tänkt tusen gånger att göra parmesanflarn men inte ens vågat mig på att prova.

    Åhh ähhh - så jädrans mycket h´änder inte här heller, jag är i grund och botten en riktig hemmaråtta så det är bäst att passa på att skriva när det väl händer något ;)

    SvaraRadera
  11. Å, det ser gottigott ut det där!!:)
    Men vad säger du, ska vi få snöoväder, själv missar jag alla väderprognoser, får väl kika in på YR nu då!
    kraam

    SvaraRadera
  12. Hej! Smarigt recept! Å Ed känner jag till, åker ibland igenom och Kroppefjäll spa ligger i Rostock! Ska dit på julbord i morg torsdag! Ja har man allt hemma som godis hihi så klarar man sig i snöoväder.... Ha en fin dag! Kram Iréne

    SvaraRadera
  13. Åh, vad gott det ser ut! Parmesankex måste jag bara prova att göra någon gång, det är så otroligt gott att äta kex och olika ostar :-).

    Vad härligt det lät med dansuppvisning (hoppas den gick bra!), jag kan sakna allt barnen gjorde när de var lite yngre. Yngste sonen spelade bandy tills för bara några år sedan och det var rätt mysigt att stå ute i vinterkvällen och höra skären från skridskorna... :-).

    Ha en fin onsdag!

    Många kramar
    Beatrice

    SvaraRadera
  14. Helt klart, den här julen och vintern fixar du lätt som en plätt, det skulle nog vem som helst göra med den underbara menyn.
    Agneta kram

    SvaraRadera
  15. Hej!

    Åh, vad goda Parmesankexen ser ut! Älskar Parmesan...så detta måste jag bara prova!
    Tack
    Ha en go kväll!
    Therese

    SvaraRadera
  16. Hej Marianne!

    Provade Parmesankexen och dom var ju underbara!
    Var ju tvungen att skriva om dom på min sida...och lämna receptet. Hoppas det är ok för dig...tog dock en egen bild på kexen idag!
    Ha nu en skön söndagkväll
    kramar Therese

    SvaraRadera