torsdag 26 februari 2009

Vi har någon att skylla på.....

Det var skönt att få veta att det inte bara var jag som hade dessa problem med att ta emot kommentarer, det är tydligen hos Blogger problemet var, alltid skönt att ha någon att skylla på!!!!

Tack för alla era fina kommentarer på lägenheten, alltid kul att få en respons på förändringar man gör, det peppar mig till att vara uppe till sena kvällar att måla och dona!
Nya framsteg varje dag men det tar sin lilla tid..., tre strykningar på allt och så väntan där i mellan.

Idag visar jag vårt vardagsrum och tjejernas små rum.., ja, dom är väldigt minimala i utrymmet men jag tror att vi skall lyckas få det mysigt ändå.
Den första bilden här under visar en del utav vardagsrummet och jag har hallen bakom mig..., é ni mé? Nu har jag hallen till vänster om mig och fotar in i vårt sovrum(öppningen till vänster..) och så har vi den stora tjejens rum in genom "minidörren".
Det rummet bestämde hon sig direkt för, det är ju blått och det är en färg hon verkligen gillar.
Här är nästan samma bild men här ser ni dom härliga halvmåne fönsterna, i alla fall halva halva..., hmm, låter knepigt!
Pärlsponten ser ni att den är dalablå och det var den färgen tjejen föll för.....

Nu har jag snurrat ett halvt varv och på motsatt sida har vi den lilla tjejens rum..., men hon föll INTE för färgerna där och det förstår jag henne..., svart och vit randigt!!
Nä.., där får allt bli vitt!!!
Det är det gamla köket så där finns den gamla diskbänken kvar men den river vi ut.
Ni får snart lite närbilder på detta.
Till höger skymtar ni köket....
Ja..., det är inte slut ännu, det finns gott om små utrymme kvar att visa men vi spar lite tills i morgon då ni får se fler bilder.
Nu öppnar jag butiken snart och det är dags att tända alla värmeljusen...., närmare bestämt 40 stycket..., myspys!!!!
Ha en fantastisk dag....
Kram Marianne


onsdag 25 februari 2009

Är det inte det ena så....

är det det andra!!!
Nu går det tydligen inte att lämna några kommentarer till mina inlägg längre..., vet i katten vad felet kan vara!
Tack alla ni som skickat kommentarer via min mail istället och ni som anmält er till tävlingen där kommer jag givetvis att ta med, glömmer er inte!!

Ja ja, får försöka luska i problemet och se om det går att åtgärda..., vill ju få veta vad ni tycker om lägenheten och så!

På tal om lägenheten så kommer här några bilder ifrån köket.., inga inspirerande bilder precis men nu får ni se hur det ser ut "Före" och Efter bilderna kommer när flyttlasset och stylisterna gjort sitt.... Det är ett ljust och ganska så stort kök, kommer att få plats med kökssoffan och den har jag saknat länge nu, inte haft plats för den i huset!
Ho ho.., det ekar i alla rum och jag har snabbt lärt mig att tassa på tå.........


Idag fick jag mail ifrån Ib Laursen att dom sänder iväg varor idag så fredag hoppas vi det är på plats...., ÄNTLIGEN!!!!!
Nu skall jag ringa och plåga mina andra leverantörer och höra när dom får "tummen ur....", har väntat på varorna vi beställde på mässan i sex veckor snart och det är inte bara i lägenheten det ekar utan även i butiken!!!
Hoppas att jag kan få i ordning på min blogg så ni kan lämna kommentarer igen..., saknar dom nämligen....
Kram på er
Marianne

tisdag 24 februari 2009

Stig på i "stugan".....

Dom första Före & Efter bilderna kommer här....
Denna bilden visar när jag stigit in i hallen och fotar ut i trapphuset, skönt med ett fönster där, nyfiken som jag är så kan jag då se ut i alla väderstreck!!

Ni minns väl att hallen oxå var grön men av någon anledning blev jag förvirrad utav alla dessa färger i ett så litet utrymme.., jag lugnade ner det lite med en väldigt bra färg..., nämligen...


En pausebild..., utsikten ifrån köksfönstret är väl synd att klaga på....
Samma utsikt har jag i butiken som ligger två våningar ner, vad bortskämd man är!!!
Hur är det.., har ni börjat förstå var det är lägenheten ligger?
Om ni kikar på bilderna i högerspalten, (dom små...) så finns där några bilder på hela huset ifrån olika tidsepoker..., högst upp på "toppen" ligger lägenheten.
Så jag har hyfsat nära till jobbet när jag slafar här..., gött!!!


VITT..., gud vad det är vackert med VITT!!!
Men jag skall INTE bara ha vitt i hallen, på fredag skall jag försöka hitta mig en fin tapet med någon mysig färg, får se vad det blir men det blir en med något lugnare mönster.

Vad tycks..., visst gjorde det susen att måla bort det gröna, nu känns den lilla hallen rymligare..., men inte för att det har minimerat mina bulor i huvudet, slog skallen rejält i morse när jag gick ut ifrån badrummet.., aj aj men man lär sig väl snart var det är man skall huka sig!!!

Idag hoppas jag på leverans utav varor..., blir tokig av att vänta och mina kunder lika så..., dom är så taggade nu och vill ha nytt, vi håller tummarna på att det sker något idag!!!
Kommer snart tillbaka med fler bilder....
Kram på er alla!!
Marianne



måndag 23 februari 2009

Vart tog hon vägen....?

En del av er har säkert ställt sig den frågan..., vart tog Marianne vägen?
Hon som var så flitig med att skämma bort oss med nya inlägg varje dag tidigare.....

Ja ni..., mina vänner, så här är det!

I lördags fick jag nycklarna till mitt nya "projekt" och ni kommer att få ett litet smakprov i dag men jag lovar att när tiden räcker till så skall jag bombadera er med nya bilder.
Det kommer att bli mycket "Före & Efter" bilder då där är en hel del att fixa i denna lägenhet.

Nu undrar ni kanske om jag har gått isär med gubben min och nja..., vi kallar oss nuförtiden för "särbor" men vi kommer att ha detta projektet som ett gemensamt då vi kommer att inreda det för oss alla fyra i familjen.

Vi har länge pratat om att flytta in till samhället ( Ed centrum) men det känns som ett lotteri och bara sälja huset på landet och flytta in i en lägenhet bland buller och bong så vi tyckte att detta var ett bra sätt att prova på hur det är att bo i vimmlet!
Så länge ekonomin tillåter oss att ha dubbla boende så gör vi det, i alla fall tills vi bestämt oss för var vi trivs bäst.

Barnen kommer säkert att älska det, närheten till alla kompisar, friheten att kunna bjuda hem vänner utan flera dagars planering och slippa tjata på oss om stjuts in till Ed.
Ja.., vi testar och ser om det vill sig.....
Denna bilden visar då jag står i trapphuset och fotar in genom "ytterdörren" till lägenheten, tycker själv att det känns som att gå in i en veranda nästan..., charmigt!
Har nog aldrig sett en sådan entre till en lägenhet förr....
Vi ses snart igen men nu vet ni varför jag är frånvarande ett tag men jag skall försöka och få in lite nytt så fort det bjuds på ledig tid...
Ta väl hand om er
Kram Marianne

tisdag 17 februari 2009

NU SKALL DET FIRAS!!!!!

Nu har min dator varit så rar och snäll i några dagar och det tycker jag är värt att firas!
Har ju totalt glömt bort att det är lite av en tradition när man haft 1000 besökare på sin blogg så skall det firas och nu visar det sig att jag haft över 2000 besökare.., jippi!

NY TÄVLING STARTAR IDAG 17/2

Ni kan vinna två helt underbara linnen ifrån STAFF och givetvis finns alla storlekarna hemma så den som tar hem vinsten bestämmer själv storlek (XS-XL)..., alltså.., ALLA KAN VARA MED ATT TÄVLA!!!!! För att var med lämnar du en kommentar och länkar på din blogg.
Tävlingen håller på t.o.m 28/2, alltså hela lördagen oxå.
Vinnaren presenteras söndagen därefter.

För er som inte har turen att vinna dessa underbara linne har möjlighet att köpa dom i vår butik för mycket bra pris, vi har nämligen 25-50%ALLA Staff kläder, så passa på!!!!

LYCKA TILL ALLA BLOGGARE.....
Håller tummarna för er alla!

Kram Marianne

måndag 16 februari 2009

Fånga mig, stånga mig......

bura in mig, gör vad ni vill med mig men ta ALDRIG min DATOR ifrån mig igen!!!!!
Vet i katten vem jag pratar till..., datorguden kanske men jag hoppas innerligt att han tar mina hot på allvar!

Heeeeej alla mina vänner, vet ni vad????

JAG ÄR TILLBAKA!!!!!!

Har saknar er oerhört mycket och tackar ödmjukast för alla underbara kommentarer om hur mycket ni saknar mig.., värmer gott kan ni tro!
På tal om värme.., här i kalla.., eller SVINKALLA Dalsland så ökar snövallarna i storlek för varje vecka och det gillas inte..., vill ju ha vår NUUU!!!!!

Kommer bjuda er på en hel drös med vackra bilder som har legat och tryckt i kameran en hel vecka och givetvis kommer dom flesta att vara med en skön känsla av VÅR & SOMMAR!!!

Jordgubbar i stora lass..., visst blir man sugen?
Tycker dom är så fint gjorda och varje gång jag passerar dom längtar jag..., till sommaren!!

Fräscht va??? En mer tålig växt får du allt leta efter, detta är en Haworthia och den räcker det att du bara nämner ordet vattenkanna för så är den nöjd..., nästan i alla fall.
Och så är den ju tuff oxå.....

Oj oj oj...., NU snackar vi sommarkänslor!!!!!
Det första flaket med mårbackor kom i torsdags och jag blev totalt knäsvag, visst är dom underbara?!?!
Årechoklad, "Tycker om dig" strutar sålde vi en hel del utav nu till Alla hjärtans dag och så har jag hunnit provsmaka lite själv och det var GOTT, GOTT I GOTT GOTT!!!

VITA fjäderkransar..., hur ljuvliga som helst!!!

Äppelmust får smaklökarna att komma ur balans, mitt i smäll kalla vintern får jag en A-ha upplevelse när jag dricker denna gudomliga dryck!

Dom "oäkta" tulpanerna är just nu ett genomgående tema i hela butiken och jag märker att mina kunder blir påverkade av att se dom, även dom får längtan......

Miniväxter, lättplacerade och kan förgylla vilken liten vrå som helst!




Ny smak..., viol/lakritstryffel..., HIMMELSK!!!!
Det har varit sååå kul att få "prata" med er alla igen och ni kan tro att detta inlägget har gjort att stora stenar har släppt mitt hjärta.
Lovar att vi ses snart igen, tillbaka till arbetet här i butiken!!!
Kram på er alla!!!








onsdag 11 februari 2009

God kväll...

Nu har det tråkiga hänt..., datorn har totalt flippat ur.., den är STENDÖD!!!!!!
Det var en sablans tur att jag hann att presentera vinnaren i morse för sen när jag skulle koppla in datorn i butiken så var den helknäpp..., kan det ha varit ett virus tro?
Den startar och bakgrundsbilden kommer fram..., men var fasiken tog alla ikoner vägen.., heter det ikoner förresten...?
Ja ja, alla dom ni vet som man trycker på för att komma in till internet eller läsa mail och bla bla, dom var i alla fall väck!!

Snopet.., vad gör jag nu då, kan ju inte vara utan och hjärnan får oxå ett flipp, går igenom alla
viktiga grejor man har i den såsom alla mina foton, finns dom kvar?
Nu när jag precis köpt mig en kamera och lyckats samla på mig en hel del bra bilder..., sablans!!!

Usch ja, bara elände idag.., förrutom att jag lyckades göra kära Christa glad med en härlig korg vi hade dragning på idag.., kul att få höra hennes ljuva stämma i telefon i morse.., lite krasslig var hon dock och då kommer hostmedicinen väl till pass!
Krya på dig Christa!!!

Nu skall jag försöka mig på att hitta dom där jäkla ikonerna..., skam den som ger sig!!!
Hoppas snart kunna göra ett inlägg MED BILDER..., har ju en del bra i kameran nu som jag vill ni skall se....

Var rädda om er där ute
Kramar Marianne

Godmorgon alla glada....

Kom på en sak..., jag kan ju dra vinnaren utav korgen INNAN jag gör alla mina morgonsysslor så slipper ni vänta så länge..., bra va!!!

Lite skakig på handen men nu har jag lyckats skriva ner alla 81 deltagares namn på små lappar och rört runt er i en stor gammal kakburk så nu är ni yra som små höns!!!
Tyvärr så kan jag ju inte få med allt med bilder som jag nämnde för er igår.., datorn är bråkig.
Innan jag drar vinnaren vill jag tacka er alla som ville vara med, kul att det blev så många!


Nu vill jag gratulera Roses, Angels & White homes till vinsten, grattis Christa!!!

Korgen kommer att få en lång resa, ända till norrbotten..., var det nu ligger, jag och sverigekartan går INTE ihopa???
Men det låter som om det var kallt och isigt och då kanske hostmedicinen kommer väl till användning!

Eftersom jag inte kan öppna upp mina mail så undrar jag om du hade tyckt det var ok att ta kontakt med mig per telefon så jag kan få din adress, men bara om du vill Christa, förstår om du inte vill lämna den som en kommentar till inlägget!
Annars får vi ta till det gamla hederliga viset..., att du postar mig din adress men då hinner du inte få vinsten innan helgen.
Gör det du tycker känns bäst....

Här kommer min adress och mitt telefonnummer till butiken:

Sköna & gröna Ting
Magasinsgatan 1
668 30 Ed Tel:0534-61400


GRATTIS ännu en gång och så hörs vi snart igen!!

Kram Marianne

tisdag 10 februari 2009

Ho ho...

Här är jag..., igen!

Tack alla ni som har skickat mig underbara och omtänksamma mail, känns skönt att där finns så många som saknar en när man blir osynlig ett tag!

Intresset på tävlingen har varit ENORMT och jag tycker det är så kul att läsa alla era goá kommentarer, synd bara på er som är krassliga och inte mår så bra..., ni lär behöva dunder medicinen, den berömda hostmedicinen.
Hoppas ni kryar på er snart, med eller utan en massa mediciner!!!!

Min käre men ibland eländiga dator bråkar för fullt med mig, kan INTE komma in i Outlook och inga bilder kan jag få fram, vet i katten vad problemet är men jag hoppas kunna lösa det snart.
Detta kan innebära att jag inte kan avslöja vem vinnaren utav korgen blir med bilder, ni får helt enkelt lita på att jag gör en rättvis dragning i morgon bitti.

Ja precis..., i morgon bitti kommer jag att dra den lycklige vinnaren men först lite att fixa..., färga håret, raka benen, plocka ögonbrynen, stryka festblåsan, köra ett pass på motionscykeln, duscha, smörja in mig med "brun utan sol", föna huét och sist men inte minst, banta tio kilo (hmm, är det möjligt att banta så många kilo på bara en timme.., får kolla på nätet om det går????)

Nu förstår ni kanske när jag måste gå upp i morgon för att hinna med allt detta, tror det är lika bra att hålla mig vaken till strax efter tolv i natt och avslöja vinnaren då..., får se hur det blir.

Önskar er alla LYCKA TILL och så hörs vi snart igen!!!

Kram Marianne

onsdag 4 februari 2009

Vinn korgen.....

Nu skall vi skämma bort er riktigt ordentligt!!!
Då var det dags för en rolig tävling igen och vi hoppas ni vill vara med....

Du har chansen att vinna en korg fylld med go´saker men även något som kan lindra vinterhostan.., nämligen hostmedicin med en smak som dom flesta kan stå ut med, lakritssmak!
Förutom hostmedicinen så bjuds det på hembakade mandelskorpor ( ett Eds recept utav Ingegerd.., en rackarns på att baka..), underbar Grevinne sylt och Guld nöts karameller.., mmm, sååå goda!
Givetvis så följer den hjärtformade korgen med, se det som en Alla hjärtans dags present eftersom vi kör tävlingen tom 10 Februari och vi hinner skicka dig den så du har den senast 13 Feb.

Vill du vara med...?Tävlingen pågår tom tisdagen den 10 Februari, alltså HELA tisdagen oxå.
Vinnaren dras på onsdag morgon och ni kommer att få reda på vem av er som vann under dagen..., jag kommer att hålla tummarna för er alla!!!!

Lämna en kommentar på detta inlägget, kort som långt och så blir vi ju super duper glada om ni länkar på er blogg, ja, vi blir tom så glada att ni som länkar har dubbel chans att vinna..., alltså vars två lotter..., bra va!?!?!
Använd gärna min översta bild till länkningen....
Önskar er alla LYCKA TILL i tävlingen!!!!
Kram Marianne

tisdag 3 februari 2009

Presentverkstan......

Äntligen..., idag kom den efterlängtade pallen ifrån Presentverkstan!
Det känns underbart att få greppa tag i något nytt så här i lugna tider, dagen gick genast mycket snabbare och inspirationen är tillbaka igen..., kul! Älskar denna härliga serie, vit och romantisk till utseendet..., förresten så är det samma serie som Jumbokoppen kommer ifrån, den vi lottade ut nyligen...., visst är den mysig?

Ut en snabb vända i kylan och tog några fönsterbilder,ni ser kanske inte så bra men nu har ni sett hur det ser ur i mörkret...., utifrån.


Ännu en fönstertitt.., ni glömmer väl inte ALLA HJÄRTANS DAG den 14 FEB!!!!


Svårt att skylta fönsterna med våra kläder, karmen är så smal och solen bleker dom men Staff har bra och snygga skyltar vi kan använda.....
Nu tänker jag hälsa på er allihopa, har varit lite dålig på det sista dagarna, tiden har bara runnit iväg och jag skall väl erkänna att jag även varit ganska så trött på kvällarna och sängen har hägrat!! Kan det vara den eviga väntan på våren som tröttar ut en...?
Vi hörs och ses snart igen...
Ta hand om er
Kram Marianne


måndag 2 februari 2009

Sköna & Gröna butiken...

bjuder på lite bilder så här på kvällskvisten.....
Synd och säga att kunderna överfaller mig i dessa tider som januari och februari månad, lugnt attans och jag passar på att fortsätta mina övningar med kameran.
Det blir lite blandad kompott, allt ifrån chokladdoftande tvål till dom ljuvligaste änglarna..!

Ängel att hänga på väggen.., vit och vacker, såsom änglarna bör vara!
Prismaängel.., kolla in bilden, tyckte det blev häftigt med den ängeln som hänger bakom, den ser ut som en spegelbild utav den främre.., lite coolt faktiskt och bilden var väldigt välplanerad..., hihi!

Vår, vår, sköna vår.., vårkläderna börjar komma in nu och det känns riktigt skönt att få in lite färg igen!
Ta en kik på Staffs hemsida, där bjuds det på hela vår/sommar kollektionen och den är bara sååå härlig, vill ha ALLA deras kläder!!!


Tanken med denna bilden var att ni skulle få se vilken underbar utsikt jag har över sjön Stora Lee, den är min energikälla och jag älskar att stå vid fönstrena, bara njuta och upptäcka något nytt som sker med sjön varje dag, den är sig aldrig lik från ena dagen till den andra..., känner mig lyckligt lottad!!
Men ja ja, någon sjö fick ni inte se denna gången men tyckte bilden blev ganska mysig i alla fall.....

Pärlhyacinter i gosig korg..., oäkta dessutom och man har dom resten av livet.., känns helt ok att ge en liten extra slant för dom då.., eller hur?

Fräsch lykta i frostat glas, skenet blir så behagligt i sådana lyktor.., mysigt

Hmmm..., tvål som doftar choklad, kan det vara något?
Erkänner att jag varit sugen på att ta en munsbit oxå..., skulle den smaka choklad tro?
Doftar konditori och har väl aldrig gjort någon skada om det får göra det på ett dass?!?!?

En mysig "ta hand om dig själv hörna" med goá badsalter och tvålar, även kul att ge bort till en vän som kanske har det stressigt och skulle behöva lite lyx....
Nu tänker jag unna mig lite lyx..., hopp i bingen och få dom där timmarna sömn som behövs för att må som en prinsessa i morgon!!!
Hoppas ni alla haft en bra start på veckan och så tar ni hand om er..., allihopa!!
Kram Marianne

söndag 1 februari 2009

Skön loppisrunda....

Jag och tjejerna tog oss en liten sväng utanför Eds gränser idag men inte längre än till Mellbyn där vi har vår lilla favoritloppis Mellbyns Allehanda.
Har ni inte varit där tidigare kan vi varmt rekommendera att ta er dit!
Den vackra skylten, föreställande en kökshandduk är det som kännetecknar att du hamnat alldeles rätt! Hitta hit: http://www.svenskaloppisar.se/visaloppis.asp?id=836
Som det är nu under vintern har dom öppet på söndagar 11-18, ett perfekt utflyktsmål!!!

Lena som är den stolte ägaren godkände att det togs en del bilder, tyvärr ville hon inte medverka själv då hon var lite krasslig och kände inte för att fastna på några bilder..., krya på dig Lena!
Massor med myspys grejor, bla detta underbara skåpet är jag stor spekulant på.., hmm, är det jag som dragit ut alla lådorna, jag är ju så nyfiken av mig, drar och sliter i allt!
Kakfat var där en del och vackra dessutom, stod och fingra på ett länge men herregud, jag har massor av dom...., klarade av att bromsa mitt "vill ha" begär.., duktigt va?!?
Lena är inte bara väldigt trevlig utan oxå en givmild tjej och det bjuds alltid på nybryggt kaffe med en go kaka till..., och jag är inte sen med att hugga in, gör att jag stannar längre och hinner spana in allt i detalj, vill INTE missa något!!
Upps..., små minivaser längst in, retar mig nu att inte en utav dem följde med mig hem..., hoppas den står kvar tills nästa gång jag kommer!!!


Men helt tomhänt blev jag inte..., har ni sett min ljuvliga spegel och jag gav 25 kronor för den, rena rama klippet, den är sååå söt så!
Flaskorna gillade jag, klarglas är jag svag för och så tyckte jag botten på dem var häftiga, ( syns inte så bra på bilden..) ett härligt djup som går upp i flaskan.., tumgreppet, som servitören skulle sagt....
Vad gillar ni mina ljusstakar(äggkoppar, som Janne säger..) men visst, min tanke var påsk när jag såg dom, tjejerna tyckte det likna tulpaner, ja..., användningsområdena är många.


Ho ho.., jo det är mig ni ser i spegeln.
Tur man inte kan se så tydligt hur hela ansiktet pressas ihop likt ett russin när jag fotograferar.., ingen vacker syn!!!
Men visst är spegeln söt..., först funderade jag på att måla den men nääää, den får allt behålla sin ursprungsfärg!
Ha en fortsatt skön söndag och tack för alla härliga kommentarer ni lämnat till vinnarna i tävlingen, alla tänker på alla i denna "världen" och det är så gott och värmande och veta att det finns så många snälla människor!!!
Kramar till er alla
Marianne





GRATTIS GRATTIS...!!!

Nu var då dragningen gjord och det är med stor glädje jag presenterar vinnarna utav den ljuvliga JUMBOKOPPEN och det HEMLIGA PAKETET! Här ligger ni alla, 77 stycken ville vara med i tävlingen, tjo flöjt.., inte trodde jag att ni skulle bli så många, jätteroligt...., LYCKA TILL!!!

Stortjejen börjar att dra FÖRSTA VINSTEN...

GRATTIS önskar jag till MAJAS SKAFFERI http://majasskafferi.blogspot.com/ , du vann första priset JUMBOKOPPEN!!!!!

Ner med näven igen och nu var det lilltjejens tur att dra ANDRA PRISET.....


GRATTIS önskar jag Maria med bloggen MARIAS STIL http://mariasstil.blogspot.com/ , du vann det HEMLIGA PAKETET och eftersom det nu är hemligt kommer jag ju inte att avslöja vad det är.., paketet kommer med postasnubben under veckan och då får du veta!!!


Ni får skicka mig era adress uppgifter på min mail marianne_renard@telia.com
Tack för att ni alla ville vara med att tävla, det här var sååå spännande och vi kommer absolut att göra om detta flera gånger.
Grattis ännu en gång och jag hoppas att ni kommer att få mycket glädje utav era vinster.
Kramar till er alla..., där ute!
Marianne