lördag 31 januari 2009

Önskar er alla...


Nu var det snart dags och ni kan tro jag är taggad!!
Imorgon är det dragning om vinnaren utav jumbokoppen och den hemliga paketen och jag har verkligen förberett mig in i detalj!
Jag kommer att väcka hela familjen absolut senast nio och innan dess har jag hunnit förbereda frukosten som dom får kasta i sig, snabbt som attans..., för att sedan stå redo med kameran och ungarna får värma upp sina små nävar inför djupdykning i "vinnarskålen"..., Ohhhh, jag tycker detta är sååå spännande kan ni tro!
Att det skulle bli så många som ville vara med att tävla kunde jag aldrig drömma om och det skall bli så kul att på måndag morgon få vara den första kunden på posten och skicka iväg vinsterna.
Jag tror jag lyckats svara på allas kommentarer men har jag nu missat någon så vill jag ni skall veta att jag har läst dom alla och även varit inne och hälsat på er och era underbara bloggar.., ni är så duktiga allihopa!!!
Alla ni som är med och tävlar men inte har någon blogg har frågat om det är ok att vara med ändå och det är klart att det är..., ALLA är välkomna att delta!
Sist men inte minst....
TACK FÖR ALLA UNDERBARA KOMMENTARER OCH VISAT INTRESSE FÖR DENNA TÄVLING...., JAG LOVAR ATT DENNA INTE VAR DEN SISTA!!!!
Kram Marianne

torsdag 29 januari 2009

Nya projekt....

på gång!
Stackars Janne.., han kom hem ifrån Miami idag och jag har stora planer för honom.., väldigt stora!!!
Ja ja.., synd och synd, efter fem dagar i go värme, go mat så vet i katten om det är så synd om honom!
Värre för mig som har varit helt alena med snö upp till knäna och en rygg som gjort sig påmind titt som tätt.., snyft!
När man går hemma själv i några dagar hinner man verkligen granska huset in i alla vrår och nu har jag bestämt mig för att måla om hallen, den skall bli vit..., bara vit och det skall bli en befrielse att bli av med den aldrig omtyckta babyblå färgen......

Ni ser hur det krockar med köket..., babyblå och engelskt röd.., nääää!
Så nu har ni fått se hur hallen såg ut FÖRE och så kommer där väl snart bilder på EFTER, mjuka upp gubben lite bara men det brukar gå ganska smidigt, får väl lägga huvudet på sned och beklaga mig över hur ensamt och tråkigt jag haft när han varit borta!

Får fundera lite i helgen..., blir det köksmöblemanget eller hallen vi skall ta tag i först?
Det får ni snart reda på.....

onsdag 28 januari 2009

Lära känna....

min kamera.., ja, jag är fortfarande där!!!
Testar och har mig och jag hoppas ni står ut med alla dessa närbilder på allt men det är bannimej bra träning att fota hej vilt på allt och i olika ljus, med blixt.., utan blixt.
Snart hoppas jag kunna få in lite bilder från när det är dagsljus, är ju hemma sent varje kväll och då bjuds det bara på mörka bilder ..., och en massa "ljusbilder".

Denna vackra stallykta köpte jag när jag bodde i Skåne på en handelsträdgård Bröderna Nilssons, tyvärr har dom lagt ner sedan några år tillbaka.., älskade den mysiga lilla butik.
Skulle visa Janne den en gång vi var nere och det blev så snopet när vi väl var där och upptäckte att den inte fanns längre.., synd!
Lyktan får bli ett minne därifrån....


Upps.., taklampan tänd, märks direkt på mysfaktorn av bilden.., den försvann!!!
Blir ganska gråa och kalla bilder då har jag märkt, ja, man lär sig.....



Mmm.., min underbara vägglykta som ger ett så härligt mönster som sprider sig vacker ut på väggen.....
Tullisar i bringaren igen..., denna gången är dom minnsan oäkta, men som rosorna ni fick se i ett tidigare inlägg så tycker jag kvaliten på sidenblommor har blivit betydligt mycket bättre.., eller vad tycker ni?!?!
Jag ÄLSKAR denna vackra tavla, konstnären heter Anette Johansson och hon är sååå duktig på allt hon gör, hon stickar, virkar, målar, gör smycken och pysslar med det mesta, en allkonstnär helt enkelt.

Och här får ni se hennes konstverk på lite avstånd..., känns så väldigt Skånsk med stockrosorna och dom välrutade fönsterna..., fin fin!!!
Vi hörs snart igen alla vänner...
Kram




tisdag 27 januari 2009

Vackra saker.....

ifrån butiken. Gillar dessa underbara ljusstakar, tidlösa..., har svårt att tänka mig att silver går ur tiden!
Pärlhyacinter planterade i en vacker zinkburk och i bakgrunden skymtar ni ett vackert hjärta..., oftast är det vackrast med det enkla....

Änglar..., det är väl tidlöst om något och man kan ha dom lite här och var i hemmet..., dom är så vackra att bara titta på.....

Röda, härligt röda rosor.., skulle kunna tänka mig att ha hela korgen full med rosor hemma.., ja, dom hade hållt resten av mitt liv så då hade det gärna fått kosta en slant!
Slipper dessutom att vattna dom.., än skönare!
Jo då.., dom ÄR oäkta men visst är dom verklighetstrogna?!?!

Nu måste jag torka av skärmen ifrån alla mina gäspstrålar, trött attans.
Tackar er alla för en händelserik dag, kommer att sussa som en prinsessa....
Sov gott
Marianne

Min första AWARD..., jippi !!!



Jo.., vet ni vad mina vänner?

Jag har fått min allra första utmärkelse och ingen är lyckligare än jag! Och vem har nu varit så underbar med att skämma bort mig med denna om inte....

Susanne med den vackra bloggen Gamla skolan och detta kom verkligen som en överraskning för mig, trodde inte att min enkla och ganska vardagliga blogg kunde firas med pompa och ståt, för det är så jag känner det.

Idag är det FEST och jag firar det med att se Bygglov nu och bli ännu mer inspirerad utav alla duktiga inredare, hemma som på Tv.

Tack snälla Susanne, och tack för att du hjälpte mig med hur jag skulle gå tillväga...,

Kram till dig

Har lovat att skicka den vidare till sju fantastiska bloggare och det kommer jag snart att göra..., så håll utkik i brevlådan!!!

måndag 26 januari 2009

Ledig dag.....

Idag är jag ledig och jag har bara haft det gott.., trots mitt ryggonda så lyckades jag baka Lisbeths goá solrosbullar..., och så ville jag visa er min tjusiga brödlåda!!!

Visst ser det smarrigt ut.., kan intyga att det var det!

Nu vet jag att Janne tänker (om han är inne och smygläser...), så fint dukar hon aldrig till mig men då svarar jag tillbax...
-Älskling, din tid den kommer, nu lägger jag energin på bloggen..., sorry!
Nä då.., tror nog jag lyckas skämma bort familjen med en stämningsfull omgivning här hemma så ofta jag kan och hinner.

Vad tycker ni om mitt tyg med pärlhyacinter på..., känns riktigt vårigt, ljust och fräscht.
Gillar det.... Ett hav med bullar, en del med solrosfrö på och en del utan, fick stränga order ifrån den lilla tjejen här hemma att hon absolut INTE ville ha frö på sina..., för att skapa en så lugn atmosfär som möjligt så skippa jag det på halva satsen...
Har ju haft stenkoll på vad som händer med min tävling JUMBOKOPPEN..., HERREGUD, var det SÅ många som ville vara med.., fantastiskt kul!!!!
Ikväll försöker jag sätta mig en stund och skriva tillbax till er alla..., har svårt att sitta någon längre stund, ryggen bråkar med mig då....
Ses och hörs snart igen...
Kramar till er alla

Gullegrisen...

Nu tänkte jag ta med er på ett litet äventyr..., till drömbutiken för alla barn och inte minst för alla mammor, ( ja.., kanske pappor oxå..)!!!


I fredags var jag och hälsade på Gunilla som har denna underbara affär - GULLEGRISEN- och givetvis hade jag kameran med mig.., nuförtiden låter det så här...
-Ja ha, där kommer Marianne och kameran...
ÄLSKAR min nya kamera!!

Nä, åter till Eds nya leksaks och klädesbutik för alla underbara barn.
Gunilla öppnade sin butik i september förra året och ni kan tro det gick undan, har jag inte helt fel för mig så hade hon cirka tre veckor på sig att färdigställa allt innan öppning och hon grejade det.., galant!! Denna underbara säng som hänger i kraftiga rep skulle ju jag kunna tänka mig fast modellen större, visst är den vacker....



Leksaker, leksaker och massvis med härliga, färgglada leksaker och hon väljer dom med omsorg, mycket tar hon hem ifrån både Tyskland och Danmark....



Rosa till flickorna och blått till pågarna....



Kolla in denna underbara, gamla barnvagn...., synd den inte är till salu, då hade den nog stått här hemma hos mig..., hihi!!!!!



Super goá kläder ifrån märket Småfolk, härligt med mycket färger på barn och så gillar jag mönstren på alla deras kläder



Varför fick inte jag denna härliga "kallebil" när jag döptes, hur är det nu..., kan man inte bli döpt igen...?

I så fall vet ni vad ni skall köpa till mig, tycker den är sååå härlig!!!



När man är riktigt sugen på något gott men vet att du redan proppat i dig veckans ranson..., på en och samma dag, ta då fram detta fantastiska tårtfat och låt dig bara frestas...., jobbigt!!


Här har vi ju henne, Gunilla..., butikens ägarinna!

Ni hittar butiken på Storgatan, mitt i smeten och vill ni fråga Gunilla något men inte har möjlighet att ta er dit kan ni nå henne på tel: 0534-100 20


En riktigt super duper mysig tjej och jag önskar henne all lycka med sin butik!

Kram på dig Gunilla.....







söndag 25 januari 2009

Vår första TÄVLING....

kommer NUUUU!!!!

Usch vad nervös jag är, känns som innan man skall till "tannamagaren" (tandläkaren), tusen oroliga fjärilar i magen och tusen funderingar i huvudet...

Kommer dom att gilla priset eller är det bara jag som är så förtjust i denna JUMBOKOPPEN?

Men ja ja..., nu har jag bestämt mig för att tuta och köra och hoppas att där är någon som vill vara med på denna TÄVLING! Det är denna mysiga JUMBOKOPP som du har möjlighet att VINNA och det du behöver göra för att delta är:

Lämna en kommentar på detta inlägget, kort som långt, vi blir glada för alla!
Givetvis blir vi ju extra glada om ni länkar om tävlingen, gärna med bild på er blogg (låna någon utav mina bilder jag har på jumbokoppen).
Ja, svårare än så tänkte vi inte göra det....

Vinnaren kommer att presenteras söndagen den 1/2 och det är dom glada tjejerna här hemma som får dra den lyckliga vinnaren men eftersom vi har två tjejer som vill dra varsin lott kan vi ju inte bara ha en vinst utan vi kommer även att lotta ut en

HEMLIG PAKET ..., kan avslöja att den är VIT och VACKER..., som änglarna...


Nu kan jag bara hoppas att där är någon som blir sugen på att vara med i tävlingen annars får jag fylla jumbokoppen med Bailey´s, lägga ner bloggen och flytta till månen och hoppas där finns någon underlig figur som vill dela koppen med mig...., hihi

LYCKA TILL!!!!

lördag 24 januari 2009

Hemma igen...

Puuh., känns som om jag arbetat dubbla pass idag, totalt slut efter turen till jobbet, fyra timmar i butiken och turen hemåt!!!
Det som var mest energikrävande var att behöva sätta mig i bilen och ta mig till butiken, det har ju snöat ännu mer inatt, nu skall jag försöka övertala gubben om en övernattnings lägenheten inne i "byn", då kan jag traska till jobb..., ohh vad skönt!
Men jag tog mig hem i alla fall och nu tänker jag bara slappa och gå i mina mysisbyxor hela helgen, äta gott, baka någon riktigt smarrig kaka, bläddra i en gó inredningstidning..., eller rent utav ta fram trädgårdsböckerna och drömma mig bort ett tag.., till den sköna sommaren!

En hälsning till min älskade kollega och vän:
Tack för veckan som gått, du har varit sååå duktig, som alltid annars!
Nu får vi snart nya varor till butiken Inga..., och då jäklar är lugnet över.., jippi!
Kramar till dig....
Nyplantering i jumbomuggen, pärlhyacinter och vita Calandiver..., oj så tjusigt!

Ikväll bjuder jag på lidda bilder hemifrån...
Hem ljuva hem texten på väggen fick jag utav Anna (Annas vita hjärtan) när vi var på mässan i Stockholm..., tack snälla Anna!
Vad skall jag hitta på och ha undertill.., ser lite kalt ut, får fundera på det....

Eftersom det är snö och isigt ute är det lika bra att följa upp med det här inne..., isiga grenar i en patentflaska får hänga med ett tag till....


"Plättar i luften", gillar den blomman jättemycket, sirlig, vacker och passar i alla rum i huset..., glöm inte att vattna den bara!!!



Pärlhyacinter har fått ersätta värmeljusen ett tag, pryder så vackert i mitt ena köksfönster..., tittar jag på dom så kanske jag inte ser snön där ute.....
Var är mattan....?
Nä ni.., har inte haft mattor på mina golv på minst elva år!
Jag har haft hund i alla dessa år och det var inte vilken hund som helst..., förutom att hon var den sötaste, snällaste, roligaste hunden var hon dessutom en blandras mellan New Foundland och Berner Sennen, hon var STOR och SVART och det är förklaringen till mitt mattlösa hus.
Fick avliva min älskade för sex månader sedan och ni kan tro att jag saknar henne så, hon var underbar. Lovar att ni skall få se henne..., när jag själv känner mig redo för att ta fram någon bild på henne, svårt för det fortfarande nämligen!
Oj, klumpar i halsen bara av att jag skriver om henne, nää, får sätta på lite kaffe och så tänder jag ett ljus..., speciellt för dig Nellie!!!!
Saknar dig...
Hoppas ni alla får en underbar helg och så tar ni väl hand om er allihopa!
Kram från mig till er....






fredag 23 januari 2009

Himmelriket...

det är där vi befinner oss, här på Sköna & Gröna..., underbart!
20 härliga kilo med kläder ifrån Staff har precis anlänt och ni kan tro att det slits och dras i påsarna här..., gör ALLT för att försöka hålla Inga lugn men det är jäklar inte lätt!
www.staff-woman.com
Jo.., det är sant!!!!!
Man blir lika vacker som denna donna när man bär Staff kläder, ingen myt inte!

Vi hörs snart igen...
Kram

Vad skall det vara bra för.....

SNÖ, SNÖ, SNÖ..., i mängder!!!
Ja, det tycker i alla fall jag, alla Dalslänningar tänker nog..., hmm, hon är ju Skåning och har icke en aning om hur mycket snö som är MYCKET!!!!
Jag erkänner..., jag hatar snö, vet liksom inte hur jag skall hantera det , framförallt inte när jag är ute och kör, sitter som en stel pinne och krampar om ratten och får nästan lite "nära döden upplevelse" innan jag har nått mitt mål.
Har fem kilometer till jobbet, vad är det..., ingenting.
Tänk stackarna som har flera mil till sina arbete och pendlar varenda dag..., nä inget för mig!

Sablans.., hade ju lovat mig själv att inte använda min blogg som en "gnällblogg" men det är såå skönt att få kräka av sig lidda. Dom enda som verkligen förstår mitt hat till vintern och snön är min älskade familj nere i Skåne och är det någon gång jag verkligen saknar Skåne är det på vintern.

MEN..., annars mår jag prima och det gör jag ju alltid när jag är HÄR på bloggen och får skriva av mig och läsa alla goá kommentarer.
Lite bilder ifrån gårdagen kommer strax.., nu får jag göra lite nytta här i butiken, Inga börjar jobba tolv och jag får göra fint till hon anländer annars får jag bara skäll..., hihihi!
Tycker om dig Inga plinga, du är min egen lilla klippa, det vet du va!!!

Var rädda om er ute i kylan...

Kramar i massor

torsdag 22 januari 2009

En tacksam...

uppstammad växt..., Myrsine.
Den kan vi varmt rekommendera, något tåligare än det vanliga Myrtenträdet och ack så söt!!!! Hur var det nu..., fick man ta ALLA med sig hem..?


Har blivit totalt förälskad i mormors egen lilla favorit, hade svårt för dom förr men nu har jag svårt att vara utan....


När jag kom till butiken i morse möttes jag av ett hav med nya blommor, Inga tog emot leveransen i går kväll och idag får jag äran att placera ut dom..., lite här och där.
Det blir så fräscht på nytt i butiken med nya växter..., skönt!

Amaryllis.., den sista stängeln klipptes av och står så vackert i en "snaps" flaska och vi njuter av den varje gång vi tar en pause i fikarummet..., och det blir en del sådana nu när vi har det så lugnt i januari.
Snart, alldeles snart kommer NYA VAROR..., och vi får hjärtsnörp varje gång det passerar en lastbil, precis som när man var liten, känslan när glassbilen snopet bara körde förbi en......




Underbar....




Lika underbara som ni..., mina nya bloggvänner!
Detta är bara sååå kul att ha kommit hit och det känns som om jag stannar ett tag nu....
Ha en fantastisk dag
Kram ifrån mig....




onsdag 21 januari 2009

Inte för att det säger er så mycket men nu har vi bestämt oss för att ta in skåpet i "lilla" rummet och ha mathantverk i det, tror det kan bli mysigt ( har ingen bild från detta rummet, visar er imorgon efter jag fotat....). Vi kom även på att vi skulle försöka få upp mer panelväggar, det är ett rent helvete varje gång man skall försöka få upp något på väggarna där inne..., tegelväggar! Byta ut några utav skåpen eller i alla fall får dom oxå få lite ny färg på sig..., får se vad det blir men nu har vi helt plötsligt satt igång ett JÄTTE projekt tack vare det här skåpet...., ja ja det är kul och små förändringar gör ju så mycket..., eller hur?
Ville bara visa er en mysig bild ifrån vår svart/vita hörna, själv gillar jag den söta bänken och hyllan väldigt mycket..., Miljögården.
Golvlyktan ifrån Affari är inte heller så tokig, syns inte så bra men i taket är där en massa hål och ni kan tro det lyser mysigt igenom dom, syns bättre när den placerad på en mörkare plats.
Idag tänkte jag försöka vara lite flitig med att ta tag i städningen, slutade lite tidigare idagfrån jobbet så då får jag passa på att röjahär hemma innan jag säckar ihop för kvällen..., skönt när det är klart.
Vi hörs snart igen och tills dess tar ni väl hand om er....
Kram Marianne

In & ut, in & ut.....


men nu tror jag att jag bestämt mig!

Inga kommer nu klockan tolv och börjar jobba, får höra vad hon tycker om mitt beslut.

Detta fina vita skåp står gömt ute i vårt förråd och jag ser ju det varje gång jag är där ute och hämtar varor..., stört mig länge nu.

Med lite förbättringar på färgen och laga ett lås så kommer det nog snart in i butiken igen.

Tack för allas goda råd när det gäller ommålningen utav mitt köksmöblemang.., ni är underbara allihopa!


Tillbax till arbetet.....

Kram på er alla

måndag 19 januari 2009

Tulpaner, tulpaner....

i mängder, skulle kunna ha dom i alla rum i huset, älskar dom!!!
Nu tänkte jag ta lite hjälp utav er...... Vårt köksmöblemang är just nu i furu, helt obehandlat och jag har velat lägga penseln på många gånger..., MEN så har jag en kär och envis sambo som kommer med alla konstiga förklaringar på hur tokigt det skulle vara att måla om det.
Så som..., skiten syns tydligare ( hmm, då kanske han oxå skulle se den och kanske ta ett städtag då och då..), knappar ifrån jeans, livremmar kommer att repa bort färgen på stolarna och bla bla bla!!!!!
Nä, måste komma på något bra argument till varför det är sååå viktigt att vi målar om det , har ni någon god ide?

Förstår ni nu när ni ser det..., det bryter liksom av på ett stickigt sett, ögat bara focuserar på bordet..., usch det stör mig, måste verkligen ta tag i detta problem....

Även på mitt lilla söta sängbord har jag tulpaner och i fotoramen är det min kära mormor och morfar när dom var unga och var på maskerad, dom var så stiliga..., saknar dom båda!
Fotogenlampor är min stora passion, har blivit en del genom åren.
Nu kommer vi till nästa "problem" när det gäller inredningen.....

Sovrummet är för mörkt, även om vi nyligen målat om till en ljusare färg så får jag liksom inte till det riktigt.
Nu har jag beställt en vit sängkappa ifrån Ellos ( 299:- bara, billigt) och ett nytt överkast ifrån Ib Laursen som snart kommer till butiken och det är förståss oxå vitt fast med en brytning med bruna sömmar, super nice!!!
Detta är ju bara små problem och projekt att ta tag i, värre när vi börjar tänka utomhus och huset är bara målat..., till hälften!
Vi har alltså fyra färger på huset just och ni förstår varför jag alltid trär mössan över ögonen från uppfarten till farstun när jag kommit hem....
Tack för era underbara kommentarer ni lämnar, det är lika spännande varje gång jag läser dem och det förgyller min dag oerhört!
Sov gott allesammen
Kram
Marianne
Förresten..., Janne (min sambo) är en jäkel på att städa, bäst att jag får med detta eftersom han smygläser bloggen ibland!




söndag 18 januari 2009

Ta en kik genom....

nyckelhålet...!
Vi tar med dig på en liten tur i Sagolandet, temat för säsongen på Formex mässan, mycket färg och lite halvt tokig design fick man oxå uppleva.., spännande!
Blir man fikasugen eller...?
Tänkte göra ett försök till posering längst upp på toppen men hittade fasiken inte stegen...!?!?
Tänk er att bädda denna sängen varje morgon....


Fantasi, fantasi och till sist kändes det som om man var i Wonderland på riktigt.....


Här ser jag väl ganska så lugn ut men skenet bedrar, inne i skallen går det i 100 knyck och det växer fram ett habegär som aldrig tycks ta slut..., drömma bör man annars dör man..., är det så man brukar säga..?



Och Inga har hittat sitt växthus...,, jag lät henne stå där inne en stund och drömma hon oxå.....







Upps...., vem var nu detta vi sprang på?
Han har ju verkligen DRÖMJOBBET, ligger och latar sig på några mjuka stenar och ser helt avkopplad ut, vi får se vad han har att säga i nästa Äntligen Hemma program.., vad är det nu han heter?
Jo, kom på det..., Jimmy Schööning, någonting!


Nä ni.., nu är det bannimej dags att avsluta bloggandet för idag, tycker inte jag gjort annat och jag som skulle vara redig och städa, baka, umgås med familjen, ta hand om mig själv, ringa familjen i Skåne, köra ner 3000 värmeljus till butiken, hänga upp nya gardiner i vardagsrummet, planera för veckan som kommer..., men den får bli som den blir, det blir ju oftast så bra ändå!!!
Var rädda om er allihopa..
Kram
Marianne